promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Föld-levegő rakétával verte a Fradi a Budapest Honvédot – videó
Borítókép:  a gólszerző ferencvárosi Marcel Heistert (j3) köszöntik csapattársai, Ihor Haratin (j), Lovrencsics Gergő (k), Myrto Uzuni (b2) a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC mérkőzésen. Forrás: MTI/Illyés Tibor.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának szombaton lejátszott mérkőzéseinek legfontosabb történéseit.

A címvédő Ferencváros az első félidőben ellenfele fölé kerekedett, többet birtokolta a labdát, és veszélyesebben is futballozott, mint a Budapest Honvéd. A félidő felét elhagyva egy szöglet után a középre kifejelt labdát Heister nagyon szépen vágta a kapuba, ezzel előnybe került a Ferencváros, amely a szünetig magabiztosan őrizte az eredményt.

Fordulás után valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék, a Honvéd igyekezett mindent megtenni az egyenlítésért, többször Dibusz védésére is szüksége volt a címvédőnek. A zöld-fehérek a lefújásig megőrizték minimális előnyüket és így győzelemmel készültek fel a Juventus ellen kedd este Torinóban sorra kerülő Bajnokok Ligája-főtáblás összecsapásra.

A zöld-fehérek így már 10 bajnoki összecsapás óta veretlenek, a mostani szezonban játszott kilenc NB I-es találkozójukból két döntetlen mellett hetet megnyertek.

A Honvédnak és az FTC-nek ez volt a 208. élvonalbeli bajnoki összecsapása, a Ferencváros 115. alkalommal győzött 34 döntetlen és 59 kispesti siker mellett.

A piros-feketék a vereséggel a 11. helyen állnak.

Budapest Honvéd–Ferencváros 0-1 (0-1)

Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest

Mindkét csapat agresszíven kezdett, de elsősorban a hazaiak veszélyeztettek, Vutov és Berecz próbálkozásánál is Mijatovicnak kellett hárítania. A vezetést mégis a fővárosiak szerezték meg a kapus Szappanos hibájából, aki Ikenne-King beadásnak szánt lövését nem védte ki a rövid saroknál.

A gól után a Mezőkövesd nem tudott áthatolni az MTK védelmén, míg a vendégek gyors ellentámadásokkal próbálkoztak, melyek bár veszélyesebbek voltak, de előnyüket nem sikerült növelniük.

A második játékrész kifejezetten alacsony színvonalú futball-lal kezdődött, mindkét csapat sokat hibázott, rengeteg volt a pontatlan passz. A Mezőkövesd később sem tudott újítani, sőt, az MTK szórványos letámadásai rendre problémát okoztak a hazaiaknak, akik így az ellenfél kapujáig se nagyon jutottak el. A kék-fehérek simán őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig.

A fővárosiak öt kör óta veretlenek, míg a matyóföldiek hét bajnoki találkozó óta nyeretlenek.

Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 0-1 (0-1)

Puskás Akadémia FC – Budafoki MTE

A mérkőzés első félórája felcsúti fölényt hozott, a hazaiak több ígéretes lehetőséget alakítottak ki a vendégek kapuja előtt. A felforgatott kezdőcsapattal pályára lépő Budafok az első félidő vége felé mutatott először életjeleket, főként szabadrúgásból, illetve szögletből voltak veszélyesek, mégis hátrányba kerültek egy védelmi hiba után.

Fordulást követően cserékkel frissített a Budafok, kevés eredménnyel. A felcsúti gárda Antonio Mance révén két újabb gólt ért el, miközben Luciano Slagveer két nagy helyzetet is elpuskázott, így a hazaiak magabiztos előnnyel várták a hajrát. A vendégek támadtak a szépítő gólért, de nem jártak sikerrel, miközben a Puskás Akadémia további próbálkozásai rendre célt tévesztettek.

Puskás Akadémia FC – Budafoki MTE 3-0 (1-0)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás