promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már a döntőre készülnek az úszók a Duna Arénában
Borítókép:  Mark RALSTON / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kialakult a finálé mezőnye az ISL úszósorozatban, az utolsó megmérettetést november 21–22-én rendezik Budapesten.

Deja Vu: az idei ISL sorozat annyiban mindenképpen hasonlít a tavalyihoz, hogy az előző kiírás két legjobbja most is kiváló formában van. A címvédő Energy Standard és a London Roar együttese, a Tokyo Frog Kings és a New York Breakers csapatai ellen szálltak harcba az első elődöntőben, ahonnan tovább is jutottak a döntőbe.

Mindez azért is fontos, mert az Energy részéről lesz kizárólag magyar érdekeltség az előttünk álló hétvégén. Utóbbinál versenyzik Jakabos Zsuzsanna is, a többi magyart foglalkoztató csapatok pedig elbúcsúztak a versenytől.

Az NY Breakersben ott volt Kapás Boglárka, Telegdy Ádám és Késely Ajna is, míg a második elődöntőben volt érdekelt a Team Iron: Hosszú Katinkával, Verrasztó Dáviddal és Lobanovszkij Maximmal. Itt a Toronto Titans, az LA Current és a Cali Condors szerepelt még, végül utóbbi kettő ment tovább a döntőbe.

Belehúztak az esélyesek: eddig is láttunk nagy időket és izgalmas versenyeket, most viszont igazán nagy volt a tét és ennek megfelelően a színvonal is növekedett. Az elmúlt szombaton és vasárnap is láttunk világrekordokat, az első elődöntő első napján női 50 méter háton, a holland Kira Toussaint (London Roar) 25,60 másodperces világcsúcsot ment, és még aznap jött két újabb világcsúcs.

Női 50 mellen az olasz Benedetta Pilato (Energy Standard) junior rekordot úszott, a női 4x100 méteres gyorsváltóban pedig az Energy Standard révén 3:52.82-re javították az eddigi legjobb időt.

A következő napon aztán következett a London Roar talán legismertebb úszója Adam Peaty, aki férfi 100 mellen 55.49-et úszott, ami 12 századmásodperccel jobb, mint Cameron van der Burgh 2009-es ideje.

A döntőket november 21-22 között rendezik a hétvégén, melynek végén kiderül melyik csapat lesz a 2020-as ISL szezon legjobbja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás