promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Buborékban rendezik a jubileumi tenisz világbajnokságot
Borítókép:  Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A megszokottnál másabb lesz a férfi teniszezők idei utolsó nagy eseménye, mely vasárnap veszi kezdetét Londonban.

Idén már 50. alkalommal rendezik meg az ATP világbajnokságot, amely tulajdonképpen az utolsó igazi nagy megmérettetés a férfi teniszezők legjobbjainak. A torna korábban a Masters Cup vagy éppen a Grand Prix Masters nevet is viselte, jelenleg pedig a férfi mezőny ranglistájának legjobb 8 játékosa csap össze az ATP Finals név alatt. 

A lebonyolítás más mint egy átlagos tornán, itt ugyanis a kevés résztvevő miatt csoportmeccseket is rendeznek és majd csak utána jön az egyenes kieséses szakasz. A játékosokat két négyes csoportra osztják, mindkettőből a két legjobb jut tovább, az elődöntőkbe, amit a finálé követ. A mostani vb viszont több dolog miatt is másabb és különlegesebb lesz az eddigieknél.

Az 50 éves jubileum okán a két csoport a Tokyo 1970 és London 2020 neveket kapta, utalva ezzel az első és a mostani világbajnokságra. A Tokyo-i négyesbe került Novak Djokovic, Alexander Zverev, Diego Schwartzman és Daniil Medvedev, míg a London-i csoportban Rafael Nadal, Dominic Thiem, Andrey Rublev és a címvédő Stefanos Tsitsipas harcol majd. 

A járványügyi helyzet miatt ezúttal nézők sajnos nem lehetnek jelen, de nem csak a szurkolók fognak hiányozni, a pályán is kevesebbek lesznek. A vonalbírók sem lesznek majd ott, helyettük azt a sólyomszem rendszert használják majd, melyet a US Openen is alkalmaztak.

A résztvevők egyfajta buborékban lesznek majd, amely más sporteseményeken eddig jól működött, igaz így kicsit más lesz a jelenlegi helyszín búcsúja, mint ahogy azt eredetileg tervezték. A londoni O2 aréna ugyanis utoljára ad otthont az ATP Finalsnek, 2021-től kezdve már Torino városa lesz a házigazda.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás