promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lionel Messi a kispadon kezdett, majd beállt... – videó
Borítókép:  a Barcelona játékosai ünneplik Lionel Messi gólját. Forrás: AFP/Josep Lago.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona az első félidőben szenvedett, ám a másodikra érkezett Lionel Messi és a csapatkapitány vezérletével ötöt lőtt a Betisnek a spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában.

Hétközben az FC Barcelona megszenvedett a Dinamo Kijev ellen a Bajnokok Ligájában, ám egygólos győzelemmel abszolválta a mérkőzést. A spanyol bajnokságban viszont nem túl rózsás a katalánok helyzete, hiszen Messiék a 13. helyet foglalják el a tabellán.

Mindezek ellenére Lionel Messi csak a cserepadon kezdte a mérkőzést, így az Ansu Fati, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé támadótrió rohamozta a Real Betis kapuját. A három csatár közül a francia világbajnok közel járt a vezető gól megszerzéséhez, ám tiszta helyzetben képtelen volt a kaput eltalálni. A játékrész közepén jött Dembelé, aki kiharcolta magának a helyzetet, és gólt is rúgott az egyéni akció végén.

Megfelelőnek tűnt a Barca játéka, sőt a 32. percben Griezmann büntetőt rúghatott, ám a katalánok korábbi kapusa, Cladio Bravo kivédte a tizenegyest. Ez pedig a félidő hosszabbításában megbosszulta magát, amikor Antonio Sanabria kiegyenlített.

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője nem tehetett mást: a második félidőre beküldte Lionel Messit.

Az argentin aranylabdás pedig már a 49. percben döntő érdemeket szerzett abban, hogy Griezmann is fel tudjon iratkozni a góllövőlistára. Pár perccel később újabb tizenegyest rúghatott a hazai csapat, Messi pedig kíméletlen volt. Mindenki elkönyvelte a sima Barca-győzelmet, kivéve a Real Betis játékosait, akik egy szép akció végén – emberhátrányban – betaláltak, így megint szorossá vált a találkozó.

Igyekeztek is a vendégek, ám Messi megint megmutatta zsenialitását, aminek köszönhetően megduplázta góljai számát, az I-re a pontot pedig Trincao tette fel, így háromgólos győzelemmel mehet válogatott szünetre a Barcelona.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás