promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Öt (plusz két) gól a Borussia-Bayern Bundesliga-derbin – videó
Borítókép:  a Bayern München játékosai gratulálnak egymásnak, miután gólt lőttek a Borussia Dortmundnak. Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Martin Meissner.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bayern München sztárcsatára, Robert Lewandowski három gólt rúgott egykori csapatának, a Borussia Dortmundnak, ám ezek közül a VAR csak egyet adott meg a német labdarúgó-bajnokság, azaz a Bundesliga 7. fordulójában.

A Bundesliga-rangadója, a Der Klassiker általában jó játékot hoz, és erre a Borussia Dortmund, valamint a Bayern München sem akart rácáfolni, így egymásnak estek a csapatok. Már a mérkőzés elején veszélyben forgott mindkét kapu, ám a csatárok (Erling Haaland és Robert Lewandowski) nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel.

Aztán a 24. percben egy gyönyörű játék végén Lewandowski gólt rúgott, ám a VAR hosszú másodpercek után úgy döntött, hogy érvényteleníti a találatot – a visszajátszások alapján talán milliméterek dönthettek. Tíz perccel később nagyobb csapás érte a Bayern, ugyanis a bajorok egyik leghasznosabb játékosa, Joshua Kimmich súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, le is kellett cserélni.

A félidő utolsó perceire felpörögtek az események: előbb Marcus Reus lőtt a müncheniek hálójába, majd David Alaba megpattanó szabadrúgása után egyenlítettek a bajorok.

A második félidő elején megnyomta a Bayern, és Lewandowski csodaszép fejesével előnybe került. Percekkel később majdnem megduplázta az előnyt a vendéggárda, ám Kingsley Coman lövése a kapufán csattant. A mezőnyjáték után a mérkőzés végére újból felpörögtek az események:

  • előbb Leroy Sané rúgott gólt (1-3),
  • Erling Haaland visszahozta a dortmundi reményeket (2-3),
  • Marcus Reus az égbe lőtt egy zseniális beadást – az egyenlítés nem jött össze,
  • Lewandowski lövése utat talált a kapuba, ám a VAR ezt is visszavonta – a visszajátszások alapján ez jogosabb volt, mint az első.

A Bayern München a Der Klassiker megnyerésével újra vezeti a Bundesliga tabelláját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás