promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
David Gaudu első győzelme a Vueltán
Borítókép:  MIGUEL RIOPA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Groupama - FDJ csapat kerékpárosa nyerte a 11.szakaszt, ezzel élete első sikerét aratva egy háromhetes körversenyen.

Ismét egy új győztes:

8 szakaszt kellett arra várni az idei Vuelta Espana körversenyen, hogy valaki duplázni tudjon, vagyis egynél több szakaszgyőzelemmel rendelkezzen. Az összetettben élen álló Primoz Roglic törte meg az átkot, de a 11. etapon egy újabb ember tudott nyerni. David Gaudu egy szökésből szerezte meg a győzelmet, mégpedig egy 170 kilométer hosszú hegyi szakaszon, amin volt egy 18 kilométer hosszú emelkedő is. Mindez csak azért érdekes, mert ez egyfajta felvezetése volt a vasárnapi penzumnak, ami az Angliru hegyet is tartalmazza mely 12.5 kilométer hosszú és átlagosan 10%-os a meredeksége.

A piros és a zöld trikó is Roglicé, a hegyi pontversenyt még mindig Guillamue Martin vezeti, míg a fiatalok között Enric Mas áll az élen, tehát itt változás nincs, azonban a vasárnap megkavarhatja a dolgokat.

Az FDJ ötödször:

Ha az idei háromheteseket vesszük alapul, akkor az FDJ-nek ez már az ötödik szakaszgyőzelme volt idén. Arnaud Démare négyet nyert, igaz ő a Giro d'Italián, most pedig Gaudu is aratott egy sikert. Egész jó évük van tehát, főként hogy Démare a Girón a pontversenyt is megnyerte a végén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás