promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy könyökös miatt bukta a versenyt a kerékpáros
Borítókép:  ANDER GILLENEA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Eredetileg Sam Bennett nyerte a szakaszt, de egy büntetés után a Bora csapat német kerékpárosa örülhetett.

Egy majdnem boldog születésnap: Primoz Roglic neve minden szakasz után témát ad, hiszen ő a Vuelta Espana címvédője, ráadásul ott van az idei nagy esélyesek között is. A szlovén eddig kifejezetten jól teljesít, két etapot is megnyert már és ezzel ő az első duplázó. A szlovén versenyző október 29-én ünnepelte a 31. születésnapját, ám a szülinap végül nem lett tökéletes, mert az utolsó 15 kilométernél defektet kapott, amivel jelentős időt is bukhatott volna, ám szerencséjére beérte a mezőnyt, így azonos időt kapott szinte mindenkivel. Mindez öröm lehet számára, mivel így megtarthatta a pontverseny éllovasának járó zöld trikót, valamint az összetettben is maradt a második helyen.

Nincs újabb duplázó: ha nem kellett volna belenyúlni a szakasz végeredményébe, akkor most arról beszélhetnénk, hogy megvan a második olyan versenyző az idei Vueltán, aki legalább két napot meg tudott nyerni. Sam Bennettnek nyílt erre nagyon jó lehetősége, aki a 157,7 kilométeres szakasz végén a leggyorsabbnak bizonyult és elsőként ért be a célba.

A Deceuninck-Quick Stepnél tekerő ír viszont elkövetett egy szabálytalanságot, a sprint végén odakönyökölt az egyik ellenfelének, amiért megbüntették, így bár azonos időt kapott az együtt beérkező mezőnnyel, hivatalosan a 110. helyen ért célba.

A Bora egyébként is kiváló felvezetést csinált a győzelmet így megöröklő Pascal Ackermann számára, a német pedig örülhet, mert ez volt az első részsikere a spanyolok háromhetes körversenyén.

Az összetett élén továbbra is Richard Carapaz áll, így övé a piros trikó, Roglic tekerhet tovább zöldben, mint a legjobb sprinter, Guillaume Martin vezet a hegyi összetettben, így övé a pöttyös, a fehéret pedig még mindig Enric Mas viselheti, mint a legjobb fiatal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás