promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már neve és rajtszáma is van Michael Jordan NASCAR-csapatának
Borítókép:  JAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A napokban újabb részletek derültek ki a kosaras legenda versenycsapatáról, 23XI név alatt kell majd keresni az autójukat.

Egy hónapja jött a nagy hír, miszerint az NBA-legendája, Michael Jordan versenycsapatot indít a NASCAR Cup Seriesben. A nagy kalandba nem egyedül vág bele, a mezőny egyik népszerű versenyzője, Denny Hamlin lesz a csapat másik tulajdonosa.

Mindez persze egy érdekes helyzetet szül, hiszen a 39 esztendős pilóta, aki eddig háromszor is megnyerte a legendás Daytona 500-at, úgy lesz résztulajdonos egy csapatban, hogy közben az egyik rivális színeiben indul majd. Hamlin már hosszú évek óta a Joe Gibbs Racing egyik Toyotáját kormányozza, ez pedig a következő szezonban sem változik.

Jordan csapata egy autót indít majd, szintén egy Toyotát, a versenyzőjük pedig az a Bubba Wallace lesz, aki 2017-ben indulhatott először a Cup Seriesben, azóta pedig a Richard Petty Motorsport 43-as autóját vezethette.

Jordan és Hamlin már régóta jó barátok, így ebből a szempontból nem meglepő a közös üzlet, ráadásul a Chicago Bulls és a Washington Wizards korábbi játékosa több más dologba is belevágott már üzletemberként, elég csak a Nike-val kötött szerződésére gondolni az Air Jordan márkát illetően.

A csapat neve a 23XI nevet kapta, melynek több jelentése is van. A 23-as volt Jordan mezszáma annak idején és Wallace is ezzel indul majd, az XI pedig római számmal a 11-es, mely Hamlin rajtszáma jelenleg is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás