promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5+1 sportos érdekesség – az elmúlt hét legjobb netes posztjai
Borítókép:  PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az elmúlt hét is rengeteg jó tartalmat generált a közösségi médiában. Ismét összeszedtük a legjobbakat.

1) Kimi Raikkönen zsenije: a Forma-1 24 év után látogatott el újra Portugáliába, a futam eleje pedig egészen parádésra sikeredett. A hirtelen megjött eső és a gyorsan visszahűlő aszfalt, na meg a 2007-es világbajnok sok-sok éves rutinja együtt eredményezte az alábbi elképesztő felzárkózást.

Kimi a rajtot is jól kapta el, és a 16. helyről egészen a 6. pozícióig zárkózott fel. Később a 11. helyen végzett, de nyugodtan állíthatjuk, ha egy jobb autóban ülne a Jégember, akkor ennél egy sokkal jobb eredményt is összehozhatott volna.

2) A Honda 800. MotoGP-győzelme: a gyorsasági motoros-vb mezőnye zsinórban már másodjára versenyzett a Motorland Aragón nevű pályán. Idén abszolút nem szokatlan, hogy néhány helyszínen több versenyhétvégét is megtartanak egymás után, ezúttal a Terueli GP-t rendezték ott. A három kategóriából a legkisebb vagyis a Moto3 mindig elképesztő izgalmakat okoz és ezúttal is az utolsó métereken dőltek el a dolgok.

Jaume Masia járt most a legjobban, aki mindössze 51 ezreddel nyert, ezzel pedig megszerezte a Honda 800. győzelmét. Utóbbi szám nagynak tűnhet, de ebbe bele kell számolni mind a három kategóriában elért sikereiket. Tulajdonképpen felemás hetet zárt így a japán gyártó, a királykategóriában a Repsol üzemanyaggyártó céggel szerződést hosszabbítottak, az LCR nevű szatellit csapatuk pole-ból indult, viszont vasárnap mindkét esélyes versenyzőjük kiesett a legnagyobbak között.  

3) MLB – így egyenlített a Tampa Bay: javában zajlik az MLB World Series, vagyis az észak-amerikai baseball liga-nagydöntője. A négy győzelemig tartó párharcot a Los Angeles Dodgers és a Tamba Bay Rays vívja, öt meccs után pedig előbbi vezet 3-2-re. Még a negyedik meccsen sikerült egyenlítenie a Raysnek, ráadásul elég drámai körülmények között. A mérkőzés legvégén szerezték meg a vezetést, és állították be a 8-7-es eredményt, ami az alábbi módon jött össze:

A lenyűgöző befejezés után a legutóbbi meccsen 4-2-re nyert a Dodgers, így már csak egy győzelemre vannak a bajnoki címtől.

4) Indycar szezonzáró: majdnem a végletekig izgalmas volt az USA autós sorozatának, az IndyCarnak a szezonzárója is. A bajnoki címre még két pilóta volt esélyes az utolsó futam előtt, a címvédő Josef Newgarden, illetve az a Scott Dixon, aki a szemünk előtt válik a versenysorozat legendájává. Öt bajnoki címet nyert korábban, ezúttal pedig a hatodik is összejött neki. Bár Newgarden tényleg mindent megtett, hiszen a futamot is megnyerte, viszont Dixon bejött a harmadik helyre, ami bőven elég volt ahhoz, hogy megtartson 16 pontot az előnyéből. Az új-zélandi pilóta még 2003-ban szerezte az első címét, a legutóbbit pedig két éve.

5) Jermain Defoe 300: vasárnap délután a skót bajnokságban a Glasgow Rangers 2-0-ra nyert a Livingston ellen, amivel 12 meccs után hat pontos előnnyel vezet a Celtic előtt. Mindez önmagában talán nem lenne annyira érdekes, az viszont már igen, hogy az egyik gólt az a Jermain Defoe szerezte, aki megrúgta profi pályafutása 300. gólját. A korábbi angol válogatott játékos hosszú éveket töltött a Totthenham Hotspur színeiben, de megfordult a Sunderland, a Bornemouth, a Portsmouth gárdájában is, sőt még Kanadát is megjárta pályafutása során.

A jubileumi gól elég látványosra sikerült:

+1) Így rúgd el a labdát: a múlt hét egyik legjobb felvétele Skyler Davis trükkje volt. Az egyetemi amerikai-futball egyik tehetséges rúgója valószínűleg nem fog ilyesmivel kísérletezni az Elon Phoenix játékosaként, viszont az biztos, hogy nagyon jól bánik a labdával.

 [[twitter5]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás