promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valter Attila fantasztikus eredményt ért el a Girón
Borítókép:  LUCA BETTINI / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az olaszok körversenyén a top 10-ben zárt a magyar versenyző, eközben a Vueltán az összetett éllovasa okozott bukást.

A végére maradt a lényeg:

Háromhetes körversenyeken inkább az a megszokott, hogy az utolsó előtti szakaszokon már eldőlni látszanak a dolgok, most azonban egy időfutam zárja a 2020-as Giro d’Italiát. Mindez azért érdekes, mert olyat láthatunk amit nagyon ritkán, hogy a legutolsó szakasz előtt még teljesen nyitott a verseny az összetettben.  A szombati etapon 190 kilométert tekert a mezőny Alba és Sestriere között és ez volt az utolsó igazán komoly hegyi szakasz.

Mivel az eddig összetettben vezető holland Wilco Kelderman leszakadt, így várható volt, hogy elveszíti a rózsaszín trikót. Hárman tudtak igazán meglépni a vége felé, Jai Hindley, aki a királyszakaszon aratott győzelme óta a 25 éven alattiak értékelésében az élen állt eddig is, valamint az Ineos csapatból ketten, Tao Geoghegan Hart és Rohan Dennis. Kettejük közül előbbi tudott a győzelemért támadni, amit meg is szerzett, miután Hindley-vel vívtak megint nagy csatát akárcsak a 18. szakasz során.

Mindez már arra is elég volt, hogy ketten az élre kerüljenek az összetettben, ráadásul azonos idővel. Hogy ki lesz a végső győztes az tehát majd vasárnap délután derül ki, így nagy izgalmak várhatóak a végére.  A többi helyen nincs változás, a hegyi pontversenyt továbbra is Ruben Guerriero vezeti, Hindley a fehér mellett már a rózsaszín trikót is birtokolja a vége előtt, a legjobb sprinter pedig még mindig Arnaud Démare.

Magyar szempontból 20. szakasz volt a legjobb, a CCC kerékpárosa a 9. helyen ért be, ami után az összetettben a 27. helyről várja a befejezést.

Roglic hibája:

A Roglic, Martin, Carapaz trió eddig ezen a héten folyamatosan az elejében volt és mindig volt miért figyelni rájuk. Ezúttal sem volt másképp, ám nem éppen a zseniális megmozdulások miatt. Az összetett élén álló Primoz Roglic ugyanis bukást idézett elő, ráadásul pont a rivális Dan Martin esett el miatta a vége előtt néhány száz méterrel. A végén így Martin már 4 perc feletti hátránnyal ért be, de a bukás után azonos időt adtak mindenkinek a főmezőnyben.

Harmadik próbálkozásra nyert Wellens:

Egy hegyi szakasz várt a Vuelta Espana mezőnyére is, igaz az emelkedők nem voltak nagyon vészesek. Pont ezért az esélyesek nem támadtak, akik pedig elszöktek a többiektől, haza is értek. Hárman voltak ebben a csoportban, a Lotto Sudalból Tim Wellens, a Cofidis versenyzője Guillaume Martin, illetve a Team Sunwebnél tekerő Thymen Arsensman.

A trióból végül Wellens lett a nap nyertese, ami két okból is kijárt már neki. Egyrészről a Tour de Franc-on ő is indult volna de egy bukás miatt kénytelen volt kihagyni azt, másrészt az idei Vueltán már harmadjára próbálkozott meg egy szökéssel, most pedig bejött, mivel nem tudták utolérni.

Ami a trikókat illeti, semmi sem változott, Roglic a butasága ellenére is vezet összetettben és a sprintereknél is, Enric Mas a legjobb a fiatalok között, a hegyi pontverseny élén pedig Richard Carapaz áll.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás