promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még csak most jön a Giro d’Italia neheze, az utolsó hét következik
Borítókép:  Luca Bettini / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lassan célegyenesbe fordul az olasz országúti kerékpáros körverseny, íme az elmúlt hét legfontosabb történései.

1) Csak egy trikó került új helyre: az első pihenő nap után az összetettben Joao Almeida állt az élen, így övé volt a rózsaszín trikó, valamint a legjobb 25 év alatti is ő volt, szóval akár a fehéret is viselhette volna, de persze a rózsaszín ilyenkor elsőbbséget élvez. A sprinterek pontversenyét Arnaud Démare vezette és ő tekerhetett ciklámenben, míg a legjobb hegyi menőnek járó kékben Ruben Guerreiro volt.

Változás egy hét alatt csak az utóbbiban történt, a portugál bringást ugyanis megelőzte ebben az értékelésben Giovanni Visconti, így az olasz versenyen egy hazai sportoló is az élen áll egy kategóriában.

2) Ganna az óra ellen: az olasz Filippo Ganna nyerte az első szakaszt idén a Girón, ami egy időfutam volt, a Team Ineos versenyzője pedig úgy látszik erre specializálódott, mivel az idei második ilyen szakaszon is győzedelmeskedett, ezzel pedig az idei harmadik sikerét szerezte, miután az eddig leghosszabb szakaszt is ő nyerte még október 7-én.

Az időfutam Conegliano és Valdobbiadene között zajlott 34,1 kilométeren keresztül. Mindez a nyitó szakasznak több mint a duplája volt, hiszen az csak 15 kilométeresre jött ki. Ganna a verseny elején két napot is tekerhetett rózsaszínben, most viszont csak a 71. az összetettben – jó nagy lemaradással.

A hegyi pontversenyben azért jobban áll, ott a harmadik, de elég nagy a lemaradása Viscontival szemben. A sprinterek között sem áll túl jól, bár az ötödik helyen van, ott már 155 ponttal van Démare mögött.

3) Érik egy jó magyar eredmény: Valter Attila a CCC csapat színeiben indult az idei Girón és továbbra is nagyszerűen teljesít. A pénteki 13. szakasz után a top 20-on belül is volt, akkor a 19. helyen állt, jelenleg pedig a 22., 35 perces hátránnyal az élen állóhoz képest. Mindez még úgy is jól hangzik, főként hogy a fiatalok versenyében a 10. helyet foglalja el a folytatás előtt. Az elmúlt héten az időfutamon érte el a legjobbját, amikor a 24. pozíciót csípte el.

4) Kemény menet következik: az összetett most dőlhet el, ugyanis, akik a hegyen a legjobbak, azok készülhetnek, mert három hegyi szakasz is következik majd, ráadásul október 21-én és 22-én kettő is egymás után, ami egyszer 203, a következő meg 207 km-es lesz. Sík terep jön utána Morbegno és Asti között, de az is 251 km lesz, amit ismételten egy hegyi menet követ. Ott jön majd egy kis kitekintés Franciaországba, a 2744 méter magas Colle dell’Agnellóra, de a 2360 méter magas Col d’Izoard-ra is felmennek majd. Lesznek tehát emelkedők bőven, zárásként pedig jön majd egy 15,7 kilométeres időfutam, ami Milánóba vezeti majd a mezőnyt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás