promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sima kisvárdai győzelemmel hangolt a Barcelonára a Ferencváros – videó
Borítókép:  a gólszerző ferencvárosi Isael da Silva Barbosának (b2) gratulál csapattársa, Michal Skvarka (j2), jobbról Tokmac Nguen a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Kisvárda Master Good - Ferencvárosi TC mérkőzésen. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A címvédő és a Bajnokok Ligája csoportkörére készülő Ferencváros 2-0-ra nyert a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén, ezzel átvette a vezetést a tabellán.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, kaput eltaláló lövésük pedig csak a kisvárdaiaknak volt. A Ferencváros jóval többet birtokolta a labdát, azonban fölénye meddőnek bizonyult – igazán veszélyes gólszerzési lehetőséget nem tudtak kidolgozni a zöld-fehérek.

A második félidőben, az idő előrehaladtával hazai játékosok egyre jobban fáradtak, a Fradi türelmesen várt a lehetőségre, amely a félidő derekán el is jött:

a kettő perccel korábban csereként beállt Civic középre lőtt labdájára Isael érkezett tökéletesen, és a brazil játékos léc alá lőtt.

A kapott gól után megpróbált ritmust váltani a hazai együttes, Supka Attila, a Kisvárda vezetőedzője kihasználta összes cserelehetőségét, ám a meccs sorsát a sokadjára eladott labda pecsételte meg öngól formájában.


A szabolcsiak két győzelem után kaptak ki újra, és az idényben otthon még nyeretlenek, sőt pontot, valamint gólt sem sikerült még szerezniük.

A találkozó után a következőképpen értékelte a két vezetőedző a mérkőzést az üllői129.hu szerint:

  • „Nagyon nehéz mérkőzés volt, de ezt tudtuk előre és mondtam is, hogy mindegy, milyen összeállításban játszik a Ferencváros, bármelyik csapatnak nagy feladatot jelent. A játékunkat megszerveztük úgy, hogy a pont-pontok megszerzésének a lehetősége, az első félidőben talán a Bolinak volt egy lehetősége, amiből a Ferencváros veszélyeztetett, mellette nekünk is volt 2-3 támadásunk, ahol ha pontosabbak vagyunk a befejezéseknél, a szélekről beadott labdáknál, akkor talán gólt-gólokat is tudtunk volna szerezni, sajnos ez nem jött össze. A második félidőben kihasználta a figyelmetlenségünket a Ferencváros, egy jobboldali beadásnál ketten is lemaradtunk Isaelről, aki nagyon jól érkezett a hosszú oldalon, jobban kellett volna koncentrálni, és akkor nincs ez a gól. Rá egy percre nekünk is megvolt a nagy lehetőségünk, hogy kiegyenlítsünk és új mérkőzés kezdődjön, sajnos azt a 100%-os ziccert kihagytuk. És ilyen a futball, kinyíltunk, próbáltunk előre menni, pontot menteni hazai környezetben és sajnos még egy gól becsúszott a Ferencváros részéről. Ennyire volt elég a mai teljesítményünk, de azt tudom mondani, hogy a játékosok megtettek mindent azért, hogy eredményesek legyünk. Egy Ferencváros ellen ez kevés volt. Több volt ebben a mérkőzésben, legalább egy pontnak benne kellett volna lennie, a Ferencváros sokszor nem tudott mit kezdeni a jól megszervezett védekezésünkkel” – mondta Supka Attila, a Kisvárda mestere.
  • „A Kisvárda ellen mindig szoros találkozókat játszunk, főleg idegenben, megérdemelten állnak a tabella első felében. Az első félidőben voltak jó helyzeteink, de nem tudtunk betalálni, a mérkőzés pedig nagyon nehéz volt, amíg nem szereztük meg a vezetést. A kezdő játékosok és a cserék is nagyon komolyan vették a meccset, intenzíven dolgoztunk és megérdemelten nyertünk. Sosem könnyű úgy játszani, ha sokat változtatunk a kereten, türelmesek voltunk, de nem mentünk eléggé előre az első játékrészben, hiába volt többet nálunk a labda. De még így is kialakítottunk nagy helyzeteket. A folytatásban ebben javultunk, be is lőttük a gólt. Számomra most fontosabb meccs volt ma ez, mint a keddi, igaz, hogy más szintű az ellenfél, de ha jövőre is a Bajnokok Ligájában szeretnénk játszani, akkor a bajnokságra is koncentrálnunk kell! Úgy, mint tavaly, jól játszottunk az Európa Ligában és a bajnokságra is odafigyeltünk. Biztos vagyok benne, hogy ezt a játékosok is értik, láttam bennük az akaratot, a koncentrációt és a meccs is ezt mutatta, hiszen megszereztük a három pontot. Minden mérkőzés nehéz, főleg idegenben, ha nem szerzed meg a vezető gólt, de örülök, hogy megmaradt a türelmünk, az ellenfél kompakt volt, nehéz volt megtalálni a rést. És örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mait” – mondta Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője.

A fővárosiak – akik a BL-főtáblán jövő kedden az FC Barcelona vendégeként lépnek pályára – sorozatban negyedik sikerüket aratták a bajnokságban, és megőrizték veretlenségüket – írja összefoglalójában a távirati iroda.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás