promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A sztáredző látványosan fittyet hány a koronavírus elleni védekezés szabályaira
Borítókép:  Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Napjainkban elég őrült ötletnek hangzik, hogy nagy horderejű sporteseményen megszegi valaki az egészségügyi előírásokat, a Las Vegas Raiders vezetőedzője viszont rendszeresen ezt teszi.

A koronavírus miatt ma már teljesen elfogadott, hogy a sportesemények jelentős részét nézők nélkül vagy csak nagyon minimális létszámmal rendezik meg. Elfogadott dolog már az is, hogy ezeken nagyon szigorúak az előírások, amiket nem csak illik betartani, hanem a kockázatok csökkentése érdekében egyszerűen muszáj is.

Az NFL sem kivétel ez alól, az amerikai-futball bajnokság ráadásul nincs könnyű helyzetben abból a szempontból sem, hogy a vírussal való harcban az USA sem áll éppen a legjobban.

Joe Gruden, a Las Vegas Raiders vezetőedzője először figyelmeztetést kapott azért, mert nem tartja be a szabályokat. Ezt követően jött egy vaskos pénzbüntetés, ami 100 ezer dollár (nagyjából 30 millió forint) volt, majd a klubját is megbüntették, nekik már 250 ezret (nagyjából 75 millió forint) kellett fizetniük.

Ezek után következik majd az, hogy ha továbbra sem veszi komolyan az előírásokat, akkor jön az eltiltás, de akár a csapatától egy draft lehetőséget is elvehetnek, ami egy ilyen ügy miatt elég nagy érvágás lenne. Talán Gruden volt az, aki a leglátványosabban szegte meg a szabályokat az NFL-ben: kvázi tett az egészre magasról.

Ami a büntetési tételeket illeti, szeptember végéig, több mint 1,7 millió dollárnyi büntetést osztottak ki az NFL-vezetői, mivel más edzők is hanyagul viselkedtek. Fizetnie kellett eddig Gruden mellett Kyle Shanahannak (San Francisco 49ers), Sean Paytonnak (New Orleans Saints), Pete Carrollnak (Seattle Seahawks) és Vic Fangiónak (Denver Broncos) is.

Mindez persze egyszer-egyszer még elmegy és talán szép lassan mindenki komolyan veszi a szabályokat. Ám a Raiders vezetője azzal védekezik, hogy ő már korábban elkapta a vírust.

Az első büntetések kiosztása után az NFL-vezére, Roger Goodell úgy nyilatkozott, hogy fegyelmezettnek kell maradniuk. Erre utal az is, hogy egyes csapatok már a legmodernebb technológiákat felhasználva próbálják megakadályozni, hogy környezetükben továbbterjedjen a vírus.

Az Atlanta Falcons stadionjában például drónokat használnak fertőtlenítésre, de a Carolina Panthers is említést érdemel, mivel ők UV-robotokkal kísérleteznek a tisztítás érdekében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás