promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Legendás mezszámmal ajándékozta meg Cavanit a Manchester United
Borítókép:  FRANCK FIFE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az átigazolási időszak végén talán a legnagyobb hír Edinson Cavani új szerződése volt. Az uruguayi játékost a Manchester United szerezte meg, és hogy mennyire komolyan bíznak a labdarúgóban, azt a mezszám is tükrözi.

Vannak olyan már-már bűvös mezszámok a labdarúgásban, amit az ember könnyen azonosít úgy, hogy azt az adott csapat egyik legjobbja kapja. Ilyen a 9-es, a 10-es, de a 7-est is ide sorolhatjuk. A legendás játékosok nagy része játszott a három szám közül valamelyikben, de eredetileg mindez a posztokhoz kapcsolódik: a 7-es elvileg az egyik szélsőnek jár(na). Ha csak a United csapatát vesszük alapul, akkor sok nagy név viselhetett ilyen mezt.

Ebben a mezben játszott David Beckham, Cristiano Ronaldo, de annak idején Eric Cantona, George Best vagy éppen Bryan Robson is. Az első három nevet talán senkinek sem kell bemutatni, viszont Best és Robson karrierjéről azért érdemes néhány dolgot elárulni.

  • George Best a '60-as évek egyik legjobb labdarúgója volt, ott van a FIFA 100-as listáján, amely a legjobb labdarúgóknak állít emléket. Az 1968-as év különösen sikeres lett Best számára, hiszen Angliában gólkirály, valamint az Év játékosa lett, de csapatával megnyerte a BEK-et, év végén pedig megkapta az Aranylabdát.
  • Bryan Robson a '80-as és '90-es években ért el nagyobb sikereket a klubbal, így az angol bajnoki cím mellé, kupa- és szuperkupa-győzelmek is összejöttek, valamint 1991-ben részese volt a KEK-, illetve az Európai Szuperkupa-győzelemnek is.

Ezek után mondhatni mondhatjuk, hogy Cavani pályafutásában mérföldkő lehet az, hogy a hetes mezt húzhatja magára. A Goal.com pedig az alábbi poszttal tudatta mindezt a rajongókkal.

A kép alatti kommentekben többen is jelezték, hogy azért másokat is ki lehetett volna még emelni. Sokan hozták fel példaként Angel Di Maria-t és Memphis Depay-t, de Michael Owen és Alexis Sanchez neve is szóba került.

Azon persze lehet vitatkozni, hogy kik voltak a legjobb 7-esek, de pont ezért is jöhettek létre olyan listák, mint amilyet hat évvel ezelőtt a Bleacher Report készített, vagy amilyet a Planet Football hozott ki a napokban. Előbbi a hét legjobb 7-est emelte ki, utóbbi pedig egy nyolc fős rangsort csinált.

A Bleacher Report-nál a Goal.com által feltüntetett nevek mellett szerepelt még Di Maria és Steve Coppel is, a Planet Football esetében pedig a következő eredmény született:

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Eric Cantona
  3. David Beckham
  4. Michael Owen
  5. Antonio Valencia
  6. Angel Di Maria
  7. Memphis Depay
  8. Alexis Sanchez

Cavanit egyébként évre igazolták le, ám a szerződés még tartalmaz plusz egy éves opciót. A United edzője,Ole Gunnar Solskjaer az igazolással kapcsolatban elmondta, hogy a játékos pontosan tudja mi kell majd a sikerhez.

Ha a norvég mesternek igaza van, akkor lehet, hogy pár év múlva már a nagy 7-esek között emlegetik majd a szurkolók az uruguayit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás