Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az Arsenal 27 év után, költségcsökkentés miatt elküldi kabaláját

Az Arsenal 27 év után, költségcsökkentés miatt elküldi kabaláját

Sport & Szabadidő

Az Arsenal 27 év után, költségcsökkentés miatt elküldi kabaláját

Sport & Szabadidő

HZS 09:39

Az Arsenal vezetősége úgy döntött, a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézség miatt megválik kabalájától. A Gunnersaurust alakító Jerry Quyt 27 év után távozik a londoni csapattól.

„Három legnagyobb hatás a futballkarrierembre: 1. apám, 2. George Graham (az Arsenal történetének egyik legnagyobb hatású edzője.), 3. Gunnersaurus"

– írta Twitter-oldalán Lee Dixon az ITV és az NBC fociszakértője. Az utolsó helyen álló Gunnersaurus említése nem véletlen, sok Arsenal-szurkolónak a kabala a klub kultúrájának fontos, szimbolikus elemét jelenti. Az angol együttes vezetősége azonban most úgy döntött, koronavírus-járvány gazdasági hatása miatt 27 év után megválik Gunnersaurustól, s az őt „alakító" Jerry Quytől – olvasható az Eurosporton

A döntés következtében rengetegen felháborodtak. Nem értik, miért az amúgy is szerény fizetésű, az Arsenalt 1993 óta szolgáló (és a csapatnak 1963 óta szurkoló) Quytól kell megválni. Quy hozzáállását jól jelzi, hogy azért nem ment el testvére esküvőjére, mert éppen bajnoki meccs volt. Ezek után nem meglepő, hogy az Arsenal-szurkolók gyűjtést indítottak, hogy Gunnersaurus állása megmeneküljön.

 

 

Borítókép: ADRIAN DENNIS / AFP