promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Motogp: Quartararo szárnyalt, a Suzuki ismét régi önmaga
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Yamaha simán elfoglalhatta volna a teljes dobogót a legmagasabb géposztályban, ehelyett, ha némi szerencsével is, de a gyári Suzuki csinált olyat, amire már régen volt példa.

A doktor tovább rendel:

Igazából csak idő kérdése volt, hogy bejelentsék, de most már hivatalos, hogy Valentino Rossi marad a királykategória mezőnyében, mégpedig a Petronas Yamaha SRT csapatánál. Jelenleg ugyebár a kilencszeres világbajnok a hangvillások gyári istállójának a tagja, de már a szezon előtt biztossá vált, hogy Fabio Quartararo megy a helyére és akkor egyúttal azt is közölték, hogy a szatellit csapatnál Rossinak lesz helye amennyiben szeretné.

Minden arra utalt, hogy így lesz, most pedig, hogy mindenben megállapodtak a felek, lehet örülni, hiszen láthatjuk még versenyezni. A Petronas Yamaha teljesítménye egyébként továbbra is lenyűgöző, ráadásul Rossi ugyanúgy megfog kapni mindent a jövőben, mintha csak el sem igazolt volna. A 200. dobogója a kategóriában viszont továbbra is várat magára, ezen a hétvégén is közel volt hozzá, de végül a második helyről bukott a futam során.

Értékes elemek:

Ha már Quartararo szóba került, még az előző futamon sikerült véletlenül tönkretennie Jack Miller versenyét a sisakfóliájával. Ez utóbbi elem ugyanis bár fogyóeszköz, elég nagy gondokat tud okozni ha rossz helyre kerül. Teljesen megszokott, hogy a versenyzők a piszkos fóliát letépik, ám a francia által eldobott fólia Miller motorjának egyik légbeömlő nyílásába szorult bele.  Az ausztrál kreatív volt, miután megtalálta ezt, kihelyezte jól látható helyre a boxban, majd azaz ötlete támadt, hogy elárverezik.

A befolyt összeget, a Two Wheels for Life számára ajánlják fel.

Virtual fan Wall:

Ha már a helyszínen nem lehettek ott, akkor a nézők képernyők, mi több a kamerák előtt szurkoltak. A virtuális rajongói falnak a 10-es kanyar volt az otthona, itt jelent meg a közvetítésben az a sok-sok ember, akik így megmutatták mennyire is szeretik ezt a versenysorozatot és a motorsportot. Az ötlet egyébként kiváló, de abszolút nem egyedi, hiszen láttunk hasonlót másutt is, az NBA meccsek is jó példák erre.

Futamok:

A Moto3 megint nem okozott csalódást, négy tizeden belül volt az első öt pilóta a végén, közülük pedig a KTM-es Darryn Binder tudott nyerni, ám a legmeglepőbb nem ez volt, hanem a VB pontverseny élén álló Albert Arenas és a harmadik John McPhee összeakadása, ami megváltoztatta a dolgokat, jelenleg így a japán Ai Ogura került a tabella élére. A Moto2 kevesebb izgalmat hozott, Luca Marini és Sam Lowes csatájából az olasz került ki győztesen, akinek így már 20 pont az előnye Enea Bastianinivel szemben.

A MotoGP-ben már a rajtnál láttunk egy drámát. Andrea Doviziozo esete is megmutatja, mekkora hullámvasút az idei szezon, a Ducati olasz versenyzője már az első kanyar után feladni kényszerült a futamot és nem is a saját hibájából. A csapattárs Danilo Petrucci ijesztett rá Johann Zarco-ra, aki megcsúszott és megával rántotta Dovit is. A címért folytatott harc tekintetében ez jelentős volt, ahogy az is, hogy az évet kiválóan kezdő, majd aztán a mezőnybe beleszürkülő Quartararo ezúttal fantasztikusan szerepelt.  A fiatal francia a csapattársával Franco Morbidellivel és Rossival haladt az élen, majd idővel a vezetést is átvette végül pedig a futamgyőzelem is az övé lett.

Morbidelli egyébként idővel elkoptatta a gumikat, így a két Suzukis Joan Mir és Alex Rins mindketten átlépték. A pontversenyben Doviziozo így az élről esett vissza a negyedik helyre, jelenleg Quartararo áll a legjobban 8 ponttal megelőzve Mirt, valamint 18-al Maverick Vinalest, aki ezúttal csak a 9. lett.

A Suzuki feltámad:

A Suzuki 2015-ben tért vissza egy néhány éves kihagyás után, ez idő alatt pedig látható a fejlődés, mi több összejött nekik kétszer is a győzelem. Először 2016-ban a ma már Yamahás Maverick Vinales révén, majd a tavalyi esztendőben Alex Rins nyert emlékezetes csatában Marc Marquez ellen. A közös ezekben a sikerekben, hogy mind a kettő a Brit Nagydíjon született, ezúttal viszont Barcelonában olyan dolog történt, amire már 13 éve nem volt példa. Két Suzuki is volt a dobogón.

Rins és Mir pódiuma előtt utoljára 2007-ben a San Marinói Nagydíjon fordult elő hasonló, akkor Chris Vermeulena a második, John Hopkins pedig a harmadik helyen ért be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás