Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A jól játszó ZTE megérdemelten győzte le a DVTK-t – videók

A jól játszó ZTE megérdemelten győzte le a DVTK-t – videók

Sport & Szabadidő

A jól játszó ZTE megérdemelten győzte le a DVTK-t – videók

Sport & Szabadidő

Promotions via MTI 21:50

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában, szombaton lejátszott két mérkőzésének legfontosabb történéseit.

Az első félidőben többet támadott a vendég Diósgyőr, a „show-t” azonban Könyves Norbert lopta el, akit a zalaegerszegi klub a kezdés előtt köszöntött, mivel az előző fordulóban játszotta 250. bajnoki mérkőzését. Az ünnepelt már a nyolcadik percben gólt lőtt, majd a félidő közepén büntetőt harcolt ki, amelyet ő maga értékesített.

Érdekesség, hogy profi pályafutása során ez volt az első 11-es gólja az élvonalban.

A játékrész utolsó percében Hegedűs János egy szöglet után fejelt a hazaiak hálójába, ezzel nyílt lett a mérkőzés.

A fordulást követően a ZTE visszaállt saját térfelére és a kontrákra rendezkedett be. Ez eredményes taktikának bizonyult, ugyanis egy ilyen ellentámadás végén a csereként beálló Szánthó Gergő harcolt ki büntetőt, amelyet a szintén padról beszálló Koszta Márk értékesített, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

A ZTE több mint tíz év után tudta legyőzni az élvonalban a Diósgyőrt.

ZTE FC–Diósgyőri VTK 3-1 (2-1)

Paksi FC–MTK Budapest

Kiegyenlített küzdelemmel indult a mérkőzés, melynek korai szakaszában inkább mezőnyjáték folyt a pályán, a csapatok nem igazán jutottak el helyzetekig. Az MTK csapatkapitánya, Baki Ákos az első félidő hajrájához közeledve két perc alatt két sárga lapot szedett össze, így a játékvezető kiállította, a védő második szabálytalanságáért megítélt tizenegyesből pedig megszerezte a vezetést a Paks.

Az emberhátrányban futballozó fővárosiak a szünet után sem tudtak megújulni, sőt, a hazaiak nagyon korán háromgólosra tudták növelni előnyüket.

A folytatásban a Paks őrizte az előnyt és közben további gólok megszerzésére tett kísérleteket, végül pedig fölényes sikert aratott a mesterhármasig jutó csatár, Hahn János vezérletével. 

A Tolna megyei csapatnak ez volt az idénybeli első sikere, a fővárosi kék-fehérek pedig egymás után másodszor kaptak ki.

Paksi FC–MTK Budapest 4-0 (1-0)

Borítókép: Facebook/ZTE.