promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két Fradi-játékos elkapta a koronavírust, elmarad a BL-meccs
Borítókép:  a Ferencváros címere. Forrás: fradi.hu.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mérkőzés elmaradásáról a Ferencvárosi Torna Club hivatalos honlapja adott tájékoztatást.

Egyre-másra kapják el a koronavírust az emberek. A járvány a sportolókat sem kíméli, ám a különböző sportágak nemzetközi szövetségei igyekeznek minden sorozatot időben elindítani.

Így tett az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) is. A Ferencváros női kézilabda-csapata, az FTC-Rail Cargo Hungaria szeptember második hétvégéjén le is játszotta el mérkőzését a Bajnokok Ligájában, ám az orosz sztárcsapat, a Rosztov-Don győzni tudott a budapesti zöld-fehérek ellen.

A következő ellenfél a norvég Vipers Kristiansand lett volna, ám időközben megszigorodtak az északi ország szabályai, és a sűrű bajnoki menetrend miatt szeptember 16-án még a Békécsaba ellen játszott mérkőzést az FTC, majd 17-én hajnalban elindult Norvégiába.

Itthon természetesen elvégezték a kötelező PCR-tesztet, ami mindenkivél negatív lett, ám ezt a norvég hatóságok nem fogadják el, így a megérkezést követően újabb tesztelés alá vetették a küldöttséget.

A mintavétel után a játékosok a szállodában, elkülönítve, várták az eredményt, ami péntek délután meg is érkezett.

Ez alapján két játékos is elkapta a koronavírust, ezért a szombatra tervezett Vipers Kristiansand – FTC-Rail Cargo Hungaria Bajnokok Ligája mérkőzés elmarad.

A klub közleményét változtatás nélkül közöljük:

„Női kézilabdacsapatunk valamennyi tagján szerdán, majd csütörtökön délután is koronavírus tesztet végeztek el. A szerdai teszt mindenkinél negatív eredményt mutatott, ezt követően indultunk útnak Norvégiába, majd a csütörtökön, Kristiansandban elvégzett vizsgálatok után két játékosunknál pozitív koronavírus tesztet regisztráltak.
A fertőzött személyeket elkülönítettük, a velük kapcsolatba került játékosokat, edzőket és vezetőket újabb tesztnek vetik alá.
A pozitív tesztek miatt a szombati, Vipers Kristiansand elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés elmarad.
Klubunk eddig is szigorú intézkedéseket tett a vírus terjedésének meggátolása érdekében, és továbbra is mindent megtesz a sportolók, stábtagok és valamennyi munkatársa egészségének megóvásáért.
Az eset kapcsán felmerülő további fejleményekről, amint lehetséges, tájékoztatjuk szurkolóinkat és a nyilvánosságot”.

Arról egyelőre semmilyen információ nincs, hogy a csapat leghamarabb mikor indulhat vissza Budapestre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás