promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar válogatottat is méltatja az orosz sportsajtó
Borítókép:  a második magyar gól szerzője, Nikolics Nemanja fogadja Szoboszlai Dominik gratulációját, a háttérben pedig Holender Filip. Forrás: AFP/Kisbenedek Attila.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az orosz sportsajtó örömmel nyugtázta a szbornaja budapesti sikerét, amelyet megérdemeltnek minősített, de jutottak elismerő szavak a magyar labdarúgó-válogatottnak is a 3-2-es vendéggyőzelemmel zárult vasárnap esti Nemzetek Ligája-mérkőzést követően.

„Nekem tetszettek a magyarok, fiatal, gyors együttes, amelynek több fejlődőképes futballistája is van”

– köszönt vissza több értékelésben is Sztanyiszlav Csercseszov orosz szövetségi kapitány véleménye, amelynek a találkozó utáni sajtótájékoztatón adott hangot.

A TASZSZ hírügynökség a szakvezető összegzéséből kiemelte, hogy a Puskás Arénában nézők nélkül rendezett meccsen az orosz válogatott 3-0-s vezetését követően, hatvan perc után kiengedett, aminek csaknem megfizették az árát, a hajrában végrehajtott cserékkel azonban sikerült egy gólt megőrizni előnyükből:

„Úgy tűnt háromgólos vezetésünknél, hogy a mérkőzés innen már csupán formalitás lesz, de a magyarok karaktert mutattak, és kihasználták a vendégek védekezésben elkövetett hibáit”.

A Szovjetszkij Szport felrótta az orosz csapatnak, hogy a második félidőben már kevésbé volt koncentrált, s átengedte a kezdeményezést a magyaroknak.

„Ezen a szinten ez megengedhetetlen, mi mégis megtettük és gólokkal fizettünk érte”

– idézte a lap Csercseszovot.

A Szport Ekszpressz azt emelte ki, hogy mivel a szerbek felett Moszkvában aratott 3-1-es diadal után Budapesten is nyert a szbornaja, így Oroszország tökéletesen rajtolt a Nemzetek Ligájában. Viszont a lap weboldalának értékelésében az a kritikus megállapítás is szerepel, hogy az orosz válogatott majdnem kiengedte kezéből a győzelmet a magyar fővárosban.

„A Nemzetek Ligája nem elsődleges torna, de nem szabad alábecsülni. Az ebben a sorozatban megszerezhető pontokra is szüksége van Oroszországnak a nemzetközi ranglistán való minél előkelőbb helyezés szempontjából, ami jól jöhet a 2022-es világbajnoki selejtezőcsoportok sorsolásakor” 

– írta a sportlap.

Az Izvesztyija elégedetten nyugtázta honlapján a budapesti győzelmet, viszont bírálta is a válogatottat, amiért háromgólos előnyét csaknem teljesen elfecsérelte.

„Az összpontosítás elvesztése problémákat okozott Oroszország csapatának”

– olvasható a távirati iroda által szemlézett értékelésben, amely egyszersmind elismerően ír Marco Rossiról, a házigazda együttes olasz szakvezetőjéről:

„Tisztelegnünk kell a magyarok edzője előtt, akinek cseréi meglepetést okoztak és a vendéglátók játékának felgyorsulását hozták. Erre pszichológiailag nem voltunk felkészülve, két gólt is kaptunk, és nehézzé vált visszaszereznünk az irányítást. 3-2-es állásnál az orosz csapat kezdett pánikba esni, a magyarok pedig szinte a mérkőzés végéig beszorítottak minket a saját térfelünkre, bár már nem jutottak el igazán veszélyes helyzetig”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás