promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A sűrített versenynaptár ellenére sem marad el a Bajnokok Ligája – egyelőre

A sűrített versenynaptár ellenére sem marad el a Bajnokok Ligája – egyelőre

Sport & Szabadidő

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A férfi kézilabda NB I-ben húsz, a nők mezőnyében pedig 19 fordulót rendeznek az idén a versenykiírás és a versenynaptár módosítása nyomán.

A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának pénteki beszámolója szerint az élvonalbeli klubok az NB I-es Ligán keresztül elfogadták a szövetség javaslatait, így valósulhatott meg a fordulók összesűrítése.

„A legfontosabb, hogy nézők előtt játszhassanak a csapatok, minél több mérkőzést, hogy biztosan eredményt lehessen hirdetni a szezon végén. Ebben egyetértés volt a szövetség és a csapatok között”

– nyilatkozta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

Hozzátette, a Magyar Kupa néhány fordulója átkerült a jövő évre, és a válogatott időszakok sem sérülnek.

„A szövetség a liga minden kérése kapcsán partner volt, így végül sikerült összefogva, nagy többséggel dönteni a módosításokról” 

– hangsúlyozta Balássi Imre, az NB I-es Liga elnöke. Megfogalmazása szerint köszönet illeti a csapatokat, amelyek a kézilabda érdekeit előtérbe helyezték, sőt több klub a saját érdekeit háttérbe szorítva járult hozzá a megegyezéshez és a versenykiírás módosításához.

A férfi bajnokság pénteken, azaz augusztus 28-án kezdődik, és december 16-án kerül sor az idei utolsó mérkőzésekre. A női élvonal kedden rajtol, és december 30-án játsszák az idei zárómeccset. A további játéknapokról az MKSZ és a liga októberi egyeztetésein döntenek. Mindkét bajnokság 26 fordulóból áll.

Amennyiben a játéknapok ütköznek az európai kupamérkőzésekkel, a nemzetközi porondon szereplő magyar csapatok a jövő évre halaszthatják bajnoki mérkőzéseiket – írja összefoglalójában a távirati iroda.

A 2020-2021-es Bajnokok Ligájának lebonyolításával kapcsolatban a szervező, az Európai Kézilabda Szövetség hivatalos, naprakész tájékoztatást nem adott. Így a négy BL-ben szereplő magyar klub úgy készül, hogy már az ősz elején pályára kell lépnie.

Borítókép:  Lékai Máté, a Telekom Veszprém játékosa a magyar válogatottegyik mérkőzésén. Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand.

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás