promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hobbifilozófust igazolt a DVTK
Borítókép:  dvtk.eu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Diósgyőri VTK legújabb igazolása a védekező középpályás, Augusto Max. Az argentin játékos üde színfoltja lesz az NB I-nek, hobbija ugyanis a filozófia és az irodalom. A labdarúgó tavaly rövidebb írásokat és verseket tartalmazó kötetet adott ki.

„Augusto Max személyében argentin védekező középpályással kötött szerződést a DVTK”

olvasható a Diósgyőri VTK honlapján, s eddig semmi különös nincs. A labdarúgó a mickolci csapat negyedik igazolása. Pályafutását hazájában, a Newell's Old Boys csapatánál kezdte, majd a 2008/2009-es szezontól kezdve egészen a 2018/2019-es idényig a helyi másod-, illetve harmadosztályban futballozott. Előző évben állt légiósnak, s egy szezont játszott Görögországban a Volos NPS csapatánál, majd ezt követően kezdi meg pályafutását Miskolcon.

De, hogy mi az érdekes Augusto Maxban? Nos, egyrészt a nyilatkozata. A játékos ugyanis a klub honlapján elárulta, több szempontból is megvizsgálta a DVTK által kínált szerződését, továbbá utánanézett a klubnak, ahová igazol:

„Természetesen utánanéztem az interneten a klubnak, a városnak, és azt találtam, hogy Diósgyőr hagyományosan egy ipari város, ahol becsülete van a munkának. Ezt a mentalitást képviselem én is, a pályán rengeteget kell dolgozni, hogy eredményesek legyünk. Védekező középpályásként pedig elengedhetetlen a jó értelemben vett agresszív játék”.

Másrészt Augusto Max 2019-ben a Buenos Aires-i Nemzetközi Könyvvásáron Iluminar la oscuridad (Világítsd meg a sötétséget) címmel rövidebb írásokat és verseket tartalmazó kötettel jelentkezett. Egyetemi tanulmányait profi labdarúgó karrierje miatt jelenleg szünetelteti, mert elmondása szerint a filozófia és az irodalom jelenleg csak hobbi, minden erejével a DVTK sikerére koncentrál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás