Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hobbifilozófust igazolt a DVTK

Hobbifilozófust igazolt a DVTK

Sport & Szabadidő

Hobbifilozófust igazolt a DVTK

Sport & Szabadidő

HZS 17:17

A Diósgyőri VTK legújabb igazolása a védekező középpályás, Augusto Max. Az argentin játékos üde színfoltja lesz az NB I-nek, hobbija ugyanis a filozófia és az irodalom. A labdarúgó tavaly rövidebb írásokat és verseket tartalmazó kötetet adott ki.

„Augusto Max személyében argentin védekező középpályással kötött szerződést a DVTK”

olvasható a Diósgyőri VTK honlapján, s eddig semmi különös nincs. A labdarúgó a mickolci csapat negyedik igazolása. Pályafutását hazájában, a Newell's Old Boys csapatánál kezdte, majd a 2008/2009-es szezontól kezdve egészen a 2018/2019-es idényig a helyi másod-, illetve harmadosztályban futballozott. Előző évben állt légiósnak, s egy szezont játszott Görögországban a Volos NPS csapatánál, majd ezt követően kezdi meg pályafutását Miskolcon.

De, hogy mi az érdekes Augusto Maxban? Nos, egyrészt a nyilatkozata. A játékos ugyanis a klub honlapján elárulta, több szempontból is megvizsgálta a DVTK által kínált szerződését, továbbá utánanézett a klubnak, ahová igazol:

„Természetesen utánanéztem az interneten a klubnak, a városnak, és azt találtam, hogy Diósgyőr hagyományosan egy ipari város, ahol becsülete van a munkának. Ezt a mentalitást képviselem én is, a pályán rengeteget kell dolgozni, hogy eredményesek legyünk. Védekező középpályásként pedig elengedhetetlen a jó értelemben vett agresszív játék”.

Másrészt Augusto Max 2019-ben a Buenos Aires-i Nemzetközi Könyvvásáron Iluminar la oscuridad (Világítsd meg a sötétséget) címmel rövidebb írásokat és verseket tartalmazó kötettel jelentkezett. Egyetemi tanulmányait profi labdarúgó karrierje miatt jelenleg szünetelteti, mert elmondása szerint a filozófia és az irodalom jelenleg csak hobbi, minden erejével a DVTK sikerére koncentrál.

Borítókép: dvtk.eu