Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Budafok 74 év után győztes „vízilabda-meccsel” tért vissza az NB I-be – videók

A Budafok 74 év után győztes „vízilabda-meccsel” tért vissza az NB I-be – videók

Sport & Szabadidő

A Budafok 74 év után győztes „vízilabda-meccsel” tért vissza az NB I-be – videók

Sport & Szabadidő

Promotions via MTI 21:10

Az újonc Budafoki MTE házigazdaként 2-1-re legyőzte a Kisvárda csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának hétfői játéknapján.

Már az első percekben is a házigazdák voltak aktívabbak, többet próbálkoztak támadásvezetéssel, és többet is veszélyeztettek, így nem érkezett váratlanul a góljuk. A 13. percben betaláló csapatkapitány, Kovács Dávid 28 évesen ezen a találkozón mutatkozott be az élvonalban.

Együttese mindössze négy percig volt előnyben, mert a hátrányba került Kisvárda szinte azonnal átvette a kezdeményezést, Fernando Viana pedig egy bravúros szóló után egyenlített.

Ezt követően egészen a lefújásig felhőszakadás és erős szél nehezítette a játékosok dolgát, ennek ellenére a szünetig jó iramban futballoztak a csapatok. 

A második félidőben szinte kizárólag a vendég szabolcsiak veszélyeztettek, ám Póser Dániel többször is bravúrosan védett. A fővárosiak egy szöglet után – a játék képe alapján meglepetésre – ismét vezetést szereztek, ezúttal a csapatkapitányi karszalagot átvevő Vaszicsku Gergő talált be.

A hajrában az özönvízszerű esőzés és a viharos szél miatt játékra szinte alkalmatlanná vált a pálya, a Budafok a rendkívül nehéz körülmények közepette azonban sikerrel őrizte meg minimális előnyét.

Az élvonalba 74 év után visszajutott budafoki együttes idénybeli első találkozóját a helyszínen tekintette meg többek között Mészöly Kálmán és Marco Rossi, a magyar válogatott korábbi és jelenlegi szövetségi kapitánya, valamint Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó is.

Borítókép: a budafoki játékosok a csapat új mezében. Forrás: Facebook/Budafoki TE.