promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Manchester City játékos lett a Premier League idei szezonjának legjobbja
Borítókép:  PETER POWELL / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kevin De Bruyne a harmadik belga válogatott játékos, aki megszerzi ezt a címet.

A Manchester City 29 éves középpályását, Kevin De Bruynet választották idén a szezon legjobbjának a Premier Leagueben. A belga a legutóbbi idényben 13 gólt szerzett és húsz gólpasszt adott az angol bajnokságban, utóbbival beállította Thierry Henry 2002/03-as rekordját.

A Liverpool ugyebár behozhatatlan előnnyel lett aranyérmes a PL-ben, a Manchester City csak az ezüstérmet szerezhette meg.

Kevin De Bruyne csapata a bajnokságban 18 pontos hátránnyal zárt a vörösök mögött. Pep Guardiola csapatának ott volt még kihívásnak a Bajnokok Ligája, de a gárda szombaton a negyeddöntőben elbúcsúzott a Lyon ellen. A Manchester City így idén csak a Ligakupát tudta megnyerni. A csapat annyira nem, de Kevin De Bruyne azért örülhet.

Vincent Kompany és Eden Hazard után De Bruyne a harmadik belga győztes a díj 1994 óta íródó történetében, Kompanyt követően pedig a második Manchester City-futballista, aki megkapta ezt az elismerést.

A Liverpool védőjét, Trent Alexander-Arnoldot pénteken a szezon legjobb fiatal játékosának, a Liverpoolt irányító Jürgen Kloppot szombaton a legjobb edzőnek választották. Az idény legszebb gólját Szon Hungmin, a Tottenham Hotspur dél-koreai labdarúgója szerezte. Az elismerésekről döntő testületben a hagyományoknak megfelelően helyet kaptak a szövetség, a liga, a média és a szurkolók képviselői is.

A szigetországi Futballszakírók Szövetsége (FWA) júliusban Jordan Hendersont, az FC Liverpool csapatkapitányát választotta az angol bajnokság legjobbjává.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás