Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Koronavírusos az Atlético Madird két tagja - veszélyben a BL-meccs?

Koronavírusos az Atlético Madird két tagja - veszélyben a BL-meccs?

Sport & Szabadidő

Koronavírusos az Atlético Madird két tagja - veszélyben a BL-meccs?

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter - 2020.08.10. 09:51

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig csütörtökön lép pályára az Atlético Madrid ellen.

Alig derült fény arra, hogy ki az idei Bajnokok Ligája nyolc legjobb csapata, augusztus 12-én szerdán már folytatódnak is a párharcok. A klubok utaznak Lisszabonba, ahol már nincsenek visszavágók, egyetlen meccs alatt dől el, hogy ki jut tovább az elődöntőbe.

A csapatok minden tagjának szigorú ellenőrzéseken kell részt venniük az utazás előtt. Az Atlético Madrid kereténél akadtak problémák, mivel kiderült, hogy két focista is elkapta a koronavírust.

A klub vasárnapi közlése szerint a portugál fővárosba utazó minden játékost, stábtagot és alkalmazottat teszteltek, közülük ketten fertőződtek meg, de a nevüket nem hozták nyilvánosságra. Igazából még az is benne lehet a pakliban, hogy nem játékosokról van szó, de több mint valószínű.

A titkolózás egyértelmű, mert azért a csapat edzője, Diego Simeone sem szeretné idő előtt felfedni, hogy mely játékosai nem lehetnek ott a pályán, hogy a Leipzig ebből nehogy készülni tudjon.  

Az Atlético értesítette a spanyol és portugál egészségügyi hatóságot és labdarúgó-szövetséget, valamint a sportág európai szövetségét (UEFA).

A spanyol csapat csütörtökön a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató német RB Leipziggel találkozik a BL negyeddöntőjében.  Az összecsapás 21 órakor kezdődik, amit úgy néz ki megtartanak, mivel a keret többi tagja egészséges, de még lesznek tesztelések. 

A meccsek így oszlanak el:

  • Augusztus 12: Atalanta – PSG
  • Augusztus 13: RB Leipzig – Atlético Madrid
  • Augusztus 14: Barcelona – Bayern München
  • Augusztus 15: Manchester City - Olympique Lyon

Borítókép: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP