promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barcelona lökte a másodosztályba a városi riválist – videó
Borítókép:  a Barcelona játékosai. Forrás: AFP/Lluis Gene.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában a Barcelona az Espanyolt fogadta, amely egy esetleges győzelemmel is nehéz helyzetben várhatta volna a folytatást.

Újabb fontos mérkőzés előtt állt a Barcelona, hiszen a forduló előtt négy pontos hátrányban volt a Real Madriddal szemben. Azonban a találkozót megelőző órákban két fontos esemény is történt a katalán sztárcsapat háza táján:

  • a bíróság a Barcelonának adott igazat a Santossal szemben.
  • sajtóértesülések szerint eldőlt Antoine Griezmann jövője.

Hiába volt létfontosságú a három pont megszerzése az Espanyol számára, nyilvánvaló volt, hogy nem a kisebb barcelonai csapat a mérkőzés esélyese. Ezt a statisztikák is alátámasztották, hiszen az elmúlt huszonegy mérkőzésen nem sikerült nyerni, az utolsó tíz pedig mindig Lionel Messiék győzelmét hozta. Ennek ellenére a vendégek nem illetődtek meg, és az első félidőben Marc-André Ter Stegennek kellett megvillantania tudását. Először egy szélről leadott lövést védett ki, majd jött a mérkőzés egyik legnagyobb helyzete:

Dídac Vila balról adott középre, Clément Lenglet-en megpattant a labda, amibe a Barcelona kapusa reflexszerűen belekapott, ami így egy Espanyol játékoshoz került, aki lekészítette Vilának, aki viszont csak a kapufát találta el.

A második félidőre érkezett Ansu Fati, aki percek múlva főszereplővé vált. A csodatini brutálisan lépett oda ellenfelének, a játékvezető pedig kiállította, így öt perccel a kezdés után már mehetett is zuhanyozni. Itt volt az Espanyol esélye, ám Pol Lozano szinte ugyanolyan szabálytalanságot követett el, mint Fati, így ő is mehetett zuhanyozni.

A kiegyenlített létszám pedig arra volt jó, hogy a Barca – Antoine Griezmann, Lionel Messi, Luisz Suárez volt a labda útja – megszerezze a vezetést, és mint később kiderült a mindent eldöntő gólt. A katalán sztárcsapat megelégedett a minimális előnnyel, az Espanyol játékosai igyekeztek, de igazán komoly helyzetet nem tudtak kialakítani.

A vereség azt jelenti, hogy 1993 után az Espanyol újra kiesett a spanyol foci legmagasabb osztályából. A búcsú ellenére a kisebbik katalán csapat 30 millió eurós kompenzációt kap a szövetségtől, hogy ne roppanjon meg a klub az osztályváltás miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás