Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Áll a bál a Mercedesnél, Lewis Hamilton több pénzt akar

Áll a bál a Mercedesnél, Lewis Hamilton több pénzt akar

Sport & Szabadidő

Áll a bál a Mercedesnél, Lewis Hamilton több pénzt akar

Sport & Szabadidő

TK 12:12

Miközben a Forma-1 mezőnye a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon versenyez, a Daily Mail a Mercedes csapaton belüli anyagi természetű vitáról ír.

Az angol lap úgy tudja, megakadtak a szerződéshosszabbításról folyó tárgyalások a csapatvezetés és a hatszoros világbajnok brit Lewis Hamilton között.

A német istálló, amely sorozatban hetedik konstruktőri világbajnoki címéért száll harcba a 2020-as versenyidényben, 20 millió fontot (7,8 milliárd forintot) kínál a pilótának, aki viszont ez év végén lejáró szerződését akkor hajlandó megújítani, ha 40 millióra emelik jelenlegi 36 milliós fizetését.

A csapatfőnökhöz, Toto Wolffhoz közel álló informátor szerint, a Mercedes istálló vezetője szerint sokat változott a világ, ezért nem akarja megemelni Hamilton fizetését. Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy a koronavírus-járvány miatt a Mercedes anyavállalatának, a Daimlernek is csökkentenie kellett a kiadásait.

Hamarosan a Forma-1-ben is életbe lép a költségplafon, amibe a versenyzők fizetése nem számít bele, ám Wolff emiatt sem akar túlköltekeznie.

A 35 éves Hamilton vb-címvédőként várja a vasárnapi futamot az Osztrák Nagydíjért, amelyen pénteken mindkét szabadedzésen az élen végzett.

Borítókép: Lewis Hamilton. Forrás: AFP/Joe Klamar.