promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Nem szabad becsapni magunkat” – évet értékelt a Vidi sportigazgatója
Borítókép:  MTI/BODNÁR BOGLÁRKA
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A MOL Fehérvár FC sportigazgatója, Kovács Zoltán kritikusan és őszintén értékelte a 2019/2020-as idényt.

Azok után, hogy MOL Fehérvár FC (ismertebb nevén Videoton) 2018-ban Európa-liga csoportkörben szerepelt, ráadásul kifejezetten jól, a mostani, 2019/2020-as idény már közel sem mondható sikeresnek:

  • ezüstérem a bajnokságban,
  • korai búcsú az európai kupaporondtól,
  • kiesés az elődöntően a Mezőkövesd ellen.

Nem meglepő, ha Kovács Zoltán a klub sportigazgatója kritikusan nyilatkozott a csapat honlapján.

„Amikor ezt a szezont elemezzük, önkritikát kell gyakorolnunk, nem szabad becsapni magunkat”

– fogalmazott Kovács Zoltán, aki hozzátette, hogy akadt egy-egy jó mérkőzése a csapatnak, de összességében sorozatban nem tudott az együttes magabiztos, jó minőségű futballt bemutatni.

Kovács Zoltán számára csalódás, hogy a Vidi a Magyar Kupában nem játszott döntőt, az elődöntőt a játék és az eredmény szempontjából is kudarcnak élték meg. De összességében úgy látja, hogy volt néhány jó meccs, ugyanakkor meg kell találni annak az okát, hogy például a koronavírus-járvány utáni mérkőzések során többször előfordult, hogy vezetést szerzett a csapat, de nem tudta megtartani vagy növelni előnyét:

„Tehát igen, volt néhány jó meccsünk ebben az időszakban, de ez ahhoz kevés volt, hogy megszorongassuk a Ferencvárost. (...) Ami biztos, erre a szezonra senki nem lehet büszke a Vidinél”.

A jövővel kapcsolatban elárulta, hogy egy-két évvel ezelőtt elkezdték megfiatalítani a csapatot (ez alól csak Nikolics Nemanja leigazolása a kivétel), és ezt folytatják tovább: a nyáron pedig három-négy érkezővel számolnak.

„Szeretnénk frissíteni a keretet, hiszen a céljaink változatlanok: bajnoki címet és Magyar Kupát akarunk nyerni jövőre, a nemzetközi kupában pedig minél messzebb próbálunk jutni”

– tette hozzá a MOL Fehérvár FC sportigazgatója.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás