promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy változások Debrecenben, már nem Szima Gábor a klub elnöke
Borítókép:  MTI/Czeglédi Zsolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Debrecen polgármestere, Papp László sajtótájékoztatón jelentette be, hogy DVSC irányítása Szima Gábortól a városhoz kerül át, miután a jelenlegi elnöktől megvásárolják az ehhez szükséges részvénycsomagot. A klub szakmai igazgatója pedig Tőzsér Dániel lesz.
 

Azt követően, hogy drámai végjátékban, 27 év után búcsúzott a DVSC a magyar elsőosztálytól a város vezetése egyeztetve a klub elnökével, Szima Gáborral, komoly és a jövőt meghatározó döntést hozott. Ezt a város polgámestere, Papp László jelentette be sajtótájékozatón. Mint elmondta,

Kósa Lajos képviselővel és Szima Gáborral megállapodtak abban, hogy elválnak útjaik, ennek következménye, hogy a következő hetekben Debrecen városa megszerni azt a részvénycsomagot, ami most Szima Gábor tulajdonához tartozik, ezzel közel száz százalékos tulajdonrész kerül a városhoz. 

Papp elmondta, a döntést az indokolta, hogy a városnak kötelessége ebben a helyzet szerepet vállalnia a klubban, ugyanis a cél az, hogy a DVSC újra NB I-es legyen. „Az elmúlt 17 esztendő a DVSC legsikeresebb időszaka volt, arra törekszünk, hogy ezeket a sikereket a következő években is átéljük" – fogalmazott Papp. Azt is elárulta hogy az elmúlt években voltak problémák a két fő tulajdonos között, emiatt az önkormányzat az utánpótlásra, Szima Gábor és cégcsoportja a profi futballra koncentrált. Ez változik most meg.

A polgármester elárulta, még nem mindenről döntöttek véglegesen: az új igazgatóság csütörtökön áll majd fel. De annyit tudni, hogy a klubigazgató az a Szabó Péter lehet, aki korábban a DVSC női kézilabda-csapatánál is szerepet vállalt, számítanak az eddigi cégvezető, Róka Gézára, ahogy a profi futballtól visszavonuló Tőzsér Dánielre is, aki a tervek szerint a szakmai igazgató szerepét töltené be.

„Szakmai kérdésben a városházán nem születnek döntések. A játékosok kiválasztásával, igazolássaal kapcsolatos lépések a szakmai irányítás feladatai. A döntéseiket tiszteletben tartjuk, ugyanakkor az elvárásokat megfogalmazzuk. A város feladata az, hogy erős, stabil hátteret biztosítson a klubnak, amely segíti az ambíciók valóra váltását. Meg fogjuk kérni a város vezető személyiségeit, cégeit, hogy álljanak be a DVSC mögé, segítsék a működését. Természetesen új, minőségi kapcsolatra törekszünk a szurkolókkal is. Informáljuk majd őket, önöket, hogy milyen jövőképet szeretnénk megrajzolni a DVSC számára” – tette hozzá Papp László.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás