promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi két gólt rúgatott Suarezzel, de így sem tudott nyerni a Barcelona – videó
Borítókép:  Lionel Messi. Forrás: AFP/STR.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol labdarúgó-bajnokság, azaz a La Liga 32. fordulójában a Celta Vigo vendége volt a Barcelona.

Nagyon izgalmas a La Liga aktuális, koronavírus-járvány után újraindított idénye. Ugyebár a Barcelona már vesztett pontokat a júniusi indulás óta, ennek köszönhetően a Real Madrid utolérte, és ha most fújnák le a bajnokságot, akkor a jobb egymás elleni eredményeknek köszönhetően a spanyol fővárosban kerülne a bajnoki cím.

A katalán sztárcsapat dolga nem is lehet más, hogy az aktuális mérkőzésein begyűjtse a három pontot, és bízzon a madridiak botlásában. Azonban a 32. fordulóban igazán kemény dió várt Lionel Messiékre, hiszen a Barcelona utoljára 2015-ben nyert Vigóban (1-0), akkor Jérémy Mathieu fejelte a győztes gólt.

Bár Sergio Busquets eltiltás, Frenkie de Jong sérülés miatt hiányzott, a katalánok a lehetőségekhez mértek a legerősebb kezdővel álltak fel. Elöljáróban annyit, hogy a mérkőzés végén még Arthur is lehetőséget kapott, aki az ESPN híre szerint szombat este Torinóba repül, míg Miralem Pjanic vasárnap érkezik orvosi vizsgálatra Barcelonába.

A vendégek az elmúlt öt év mérkőzéseiből tanulva nem akarták a véletlenre bízni a három pont sorsát, így eléggé kapkodták a lábukat a Barca-focisták: Piqué fejesénél csak a kapufa tudott hárítani. A 20. percben aztán szabadrúgáshoz jutottak a katalánok, minden arra mutatott, hogy Lionel Messi kapura akarja küldeni a labdát, ehelyett egy furfangos elképzelést valósított meg, Luis Suarez pedig gólt fejelt. A vezetés megszerzése után jött a szokásos tiki-taka, nem sürgette semmi a vendégeket.

Mintha kezdett volna bealudni a Barcelona a mérkőzésbe, a Celta Vigo pedig ráérzett erre. A második félidő elején pedig ki is használták a Barca rossz védekezését. Természetesen azonnal váltottak Messiék, aki másodszor is kiszolgálta barátját, Suarez pedig visszatérése után rögtön duplázni tudott.

Ez a gólpassz volt Lionel Messi 250. gólpassza a Barcelona színeiben.

Az újbóli vezetés megszerzése után nem akarta tovább növelni előnyét a katalán sztárgárda, erre pedig ráfizetett. A 80. percben a Celta Vigo csapatkapitánya, Iago Aspas kihasználta, hogy Marc-André ter Steigen rosszul állította fel a sorfalat, és a rövid sarokba helyezte a labdát.

Hiába iparkodott a maradék időben a Barcelona, nem volt igazán komoly ziccere. Sőt, ha Ter Steigen nem javítja hibáját a 95. percben, akkor pont nélkül távoztak volna Messiék.

Mint fentebb írtuk: ennek az eredménynek Madridban örülnek igazán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás