promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kikapott a Chelseatől a Manchester City, így bajnok Liverpool
Borítókép:  Adrian DENNIS / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Frank Lampard csapatának otthon nagyon kellett a pont, és mivel megverték a Manchester Cityt, így eldőlt a bajnoki cím sorsa a Liverpool számára.

A Chelsea – Liverpool amúgy is mindig pikáns párharc szokott lenni, de most a Liverpool szurkolók is leültek a tévék elé szurkolni. A csütörtöki rangadó tétje nem volt kicsi – ha a Manchester City nem tudja legyőzni a Chelseat, akkor az azt jelenti, hogy a Liverpool már ma este bajnok.

Igazából a mérkőzés a Chelsea számára volt fontosabb. A Citynek már szinte biztos a második hely, a londoniaknak azonban korántsem a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik, mivel a Manchester United ott liheg a nyakukban. Frank Lampard csapat is nagyon jól tudta, hogy a győzelem megfelelő távolságra tarthatja őket a vörös ördögöktől, ami iszonyatosan fontos a számukra.  

Az első félidő hozott helyzeteket, de gólra csak a londoniak tudták ezt váltani. A 37. percben egy szabadrúgás után a City védők nem értették meg egymást - Mendy elpasszolt Gündogan mellett. Az érthetetlen hiba után Christian Pulisic megiramodott egyedül a kapu felé. Ezután már nem tudták megállítani, az amerikai 17-ről jobbal okosan a bal alsóba lő, innentől 1-0 az állás.

 A második félidőben magasabb fokozatra kapcsolt a Manchester City. Az 56. percben a gól nem akcióból született, hanem Kevin De Bruyne bődületes szabadrúgásából. A belga sztár a jobb felső sarokba lőtt 24 méterről, Kepának esélye sincs fogni: 1-1.

Innen még bajnok a Liverpool, de a City majdnem megfordítja a mérkőzést egy perccel később: Sterling jobbal 17-ről a jobb oldali kapufa tövére nyeste a labdát. Ezt nagyon megúszták a kékek.

A 72. percben óriási Chelsea helyzet maradt ki: Christian Pulisic lövésre lendítette a lábát, de a kapust nem tudta legyőzni. Lövése laposan a kapu közepébe tartott, de az egyik védő briliáns mozdulattal blokkolta a lövést.

Később a Chelsea ismét óriási lehetőséget kap: Fernandinho kezezett, piros lap és büntető, amit a videóbírós megerősítés után Willian értékesít: 2-1.

Az eredmény ezután nem változott, így a Manchester City már matematikailag sem lehet első, bajnok a Liverpool!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás