promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dráma Mezőkövesden, Fradi-győzelem a derbin – összefoglaló
Borítókép:  MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Továbbra is kiélezett a verseny az OTP Bank Liga harmadik helyéért. A Mezőkövesd ötven percet emberhátrányban játszva győzte le a MOL Fehérvár FC-t, míg a Puskás Akadémia jóval könyebb győzelmet aratott a Paks ellen. A két csapat fej-fej mellett halad. A már bajnok Ferencváros pedig hazai pályán nyert derbit az Újpest ellen.

A Ferencváros-Újpest mérkőzéssel zárult az OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati játéknapja. A találkozón az Újpest – a két csapat minőségbeli különbségéből adódóan – átadta az irányítást a Fradinak, amely már az első félidőben is többgólos előnyt szerezhetett volna, de a vendégek kapusa, Banai Dávid több bravúros védést is bemutatott. A mérkőzés jellege a második játékrész elejére sem változott: a Ferenváros uralta a játékot, az Újpest mélyen védekezett, s ellentámadásokkal próbált gólt szerezni. 

Az 53. percben mozdult el a 0:0-s eredményről a mérkőzés. Botka érkezett mélységből, és kapott okos átadást Zubkovtól. A jobbhátvéd a hosszú oldalra átlőtt ladáját pedig Bolinak már csak az üres kapuba kellett bepasszolnia.

Mivel az Újpest a kiesés elől menekül, így azonnal ritmust kellett, hogy váltson, meg is tette. A lila-fehér együttes egyrészt hármas cserét hajtott végre (Koszta, Bacsa és Onovo jött), egyúttal agresszívebb játékra, letámadásra váltott. Ennek köszönhetően lüktetőbb, több helyzetet hozó mérkőzés alakult ki, de az Újpest csak egy-egy Novothny fejesig jutott. A Ferencváros tehát végül 1:0-ra nyerte a derbit Boli góljával, aki a szezonban már harmadszorra talált be a lila-fehéreknek.

A 31. forduló további mérkőzései, a Mezőkövesd-MOL Fehérvár FC és a Puskás Akadémia-Paks az OTP Bank Liga harmadik helye miatt volt érdekesek. Hiszen a Mezőkövesd és a Puskás Akadémi a forduló előtt azonos pontszámmal rendelkezett, de a forduló után sem változott a helyzet. Igaz, a Mezőkövesd drámai mérkőzésen szerzett három pontot. Kuttor Attila csapata ugyanis 50 percet emberhátrányba játszva, a 93. percben lőtt góllal nyert a motiválatlanul játszó MOL Fehérvár FC ellen.

Mutatjuk Meskhi gólját, és az elképesztő örömünnepet. A rakás tetején Kuttor Attila:

A Puskás Akadémiának könnyebb dolga volt. A felcsúti együttes hazai pályán 3:1-re legyőzte a Paksot a labdarúgó, így pontszámban újra utolérték az Európa-liga indulást érő harmadik helyen álló Mezőkövesdet. A Paks hét veretlenül mérkőzés után kapott ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás