promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kevesen lépkednek úgy a ranglétrán, mint a Debrecen új edzője
Borítókép:  Czeglédi Zsolt / MT
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az OTP Bank Ligában a kiesés elől menekülő Debrecen vezetősége menesztette a csapat vezetőedzőjét, Vitelki Zoltánt, helyére pedig Kondás Elemért nevezte ki. A szakember 2019 nyarán még a harmadosztályú DEAC-nál dolgozott.

Nincs könnyű helyzetben a DVSC. Az együttes ugyanis az OTP Bank Liga 2019/2020-as szezonjában a kiesés elkerüléséért küzd a Pakssal, az Újpestel, a Zalaegerszeggel és a Kisvárdával. A debreceni szurkolók pedig érthető módon nehezen dolgozzák fel azt, ami mostanában szeretett klubjukkal történik. (A DVSC az utolsó öt mérkőzéséből csak egyet tudott nyerni – a szerk.) Az utolsó csepp a pohárban a hétvégi mérkőzés volt, miután a csapat 1:1-es döntetlent játszott a huszonhét forduló alatt mindössze 11 pontot gyűjtő Kaposvár ellen, a drukkerek a stadionban kérték számon a vezetőedzőt, Vitelki Zoltánt és több játékost.

„Szégyen gyalázat, mekkora szégyen gyalázat!

– skandálták a DVSC szurkolói, majd – ahogy a csakfoci.hu írta – Vitelki Zoltán vezetőedzőhöz, Tőzsér Dániel csapatkapitányhoz és Bódi Ádámhoz intéztek keresetlen szavakat. Volt olyan is, aki követelte Tőzsér Dánieltől, hogy vegye le a karszalagot.

A klub gyorsan lépett, kirúgta Vitelki Zoltán vezetőedzőt, akinek helyét – mint a dvsc.hu írja – Kondás Elemér vette át. Az a Kondás Elemér, aki 2011 és 2016 között már ült a csapat kispadján – ezalatt kétszer nyert bajnokságot és Magyar Kupát, egyszer pedig harmadik helyen végzett. Kondás stábjában egyébként helyet kap majd a debreceni legenda, Dombi Tibor is.

Ami azonban érdekes, az Kondás Elemér 2019/2020-as edzői idénye – mutatott rá az érdekességre az NSO. A magyar szakember 2019 júliusában a harmadosztályú DEAC csapatánál kezdte meg az idényt, 2019 decemberében már a másodosztályú Győri ETO együttesét irányította, most pedig, 2020 júniusától már az élvonalbeli Debrecen vezetőedzője. Kevesen lépkednek így a ranglétrán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás