Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A klubhűsége miatt rivális klub díjazza a Manchester United legendáját

A klubhűsége miatt rivális klub díjazza a Manchester United legendáját

Sport & Szabadidő

A klubhűsége miatt rivális klub díjazza a Manchester United legendáját

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter - 2020.06.05. 08:38

Ryan Giggset az Athletic Bilbao díjazza, mert örökre hűséges maradt a Manchester Unitedhez.

Nem sok olyan labdarúgó van, aki a pályafutását egyetlen egy klubnál töltötte labdarúgóként, de a walesi Ryan Giggs bizony pont ilyen. A középpályás bizony egész profi karrierjét a Manchester Unitedben töltötte.

Giggs a Manchester City ifiakadémiáján kezdett, de már 14 éves korában lecsapott rá Sir Alex Ferguson és átcsábította a Vörös Ördögökhöz. A klub hívei tudják is, hogy milyen jól tette.

A balszélső 1990. november 29-én kapott profi szerződést, és 1991 márciusában az Everton ellen mutatkozhatott be. Május 4-én, épp a Manchester City ellen lépett pályára először kezdőként és rögtön győztes gólt szerzett.

Giggs 963 mérkőzésen játszott, 13 bajnoki címet, négy-négy FA- és Ligakupát, valamint két Bajnokok Ligája-trófeát nyert a Vörös Ördögökkel, ezzel pedig minden idők legeredményesebb brit labdarúgójának számít.

Az Athletic Bilbaónál nagyon komoly hagyományai vannak a klubhűségnek, ezért is alapították meg a „One Club Man” díjat. Ezt azok kaphatják meg, akik egész profi pályafutásukat egyetlen klubnál töltötték.

A 2015-ben létrehozott elismerést először Matthew Le Tissier (Southampton) kapta, majd Paolo Maldini (AC Milan), Sepp Maier (Bayern München), Carles Puyol (FC Barcelona), Malin Moström (Umea IK) és Billy McNeill (Celtic Glasgow) nyert. Utóbbi helyett tavaly májusban lánya és egykori csapattársa, John Clark vette át a díjat, ugyanis a skótok legendája három héttel korábban hunyt el.

Giggs a stadionban veszi majd át az elismerést, ha lecsillapodott a járvány, és el tud utazni Spanyolországba.

Borítókép: GLYN KIRK / AFP

Legolvasottabb hírek