Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Csodagól döntött a Dortmund-Bayernen – videó

Csodagól döntött a Dortmund-Bayernen – videó

Sport & Szabadidő

Csodagól döntött a Dortmund-Bayernen – videó

Sport & Szabadidő

HZS 20:22

A Bayern München Joshua Kimmich gyönyörű góljával verte 1:0-ra a Borussia Dormundot a Bundesliga 28. fordulójának rangadóján.

Borussia Dortmund-Bayern München rangadót rendeztek a Bundesliga 28. fordulójában, amelynek nem volt kisebb tétje, minthogy a bajor sztárcsapat meg tud-e lépni az őt üldöző Dortmund-Leipzig-Leverkusen-Mönchengladbach ötös fogattól. Az első percek Dortmund rohamait látva, kevésbé tűnt úgy, hogy a fentebb feltett kérdésre a válasz igen lesz. Márpedig végül a Bayern 1:0-ra nyerte a Bundesliga rangadóját, ezzel hét pontra leszakítva legnagyobb riválisát. Persze, az érdekes ezúttal is a hogyan. Azaz, hogyan tudott felülkerekedni ellenfelén a bajor együttes.

Leginkább úgy tudnánk összegezni a kilencven percet, mint amikor az igyekvő, újonc diák találkozik egy tapasztaltabb tanulóval. A Bayern München a kezdeti percek megilletődése után folyamatosan ismerte ki ellenfelét. Azt a Dormundot, amely ugyan a mérkőzés során elképesztő sebességgel ment át védekezésből támadásba, s támadta a bajor védelem mögötti (főleg a széleken lévő) üres területeket, azonban az utolsó passzokba, az utolsó döntésekbe rendre hiba csúszott. Talán nem túlzás azt állítani, hogy:

a Dortmund néha olyan gyorsan támadt, hogy saját magát sem érte utol. 

A Bayern percről percre javult, hatékonyabbá vált a letámadás, egyre jobban védte az ellenfele által támadott területeket, majd szépen lassan át is vette a mérkőzés feletti kontrollt.

A három pont sorsát eldöntő gól pedig méltó volt a mérkőzés rangjához. A Bayern középpályása, Joshua Kimmich a 43. percben egy ellenfél térfelén szerzett labdát követően olyan döntést hozott, amelyet kevesen gondoltak volna. Kis területen, nagy sebességnél, gyorsan reagált, s finom mozdulattal emelte át a Dortmund kapusát, Roman Bürkit.

Alább a mérkőzés teljes összefoglalója:

Borítókép: FEDERICO GAMBARINI / DPA-POOL / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP