Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Novak Djokovic meg akarja dönteni Roger Federer rekordját

Novak Djokovic meg akarja dönteni Roger Federer rekordját

Sport & Szabadidő

Novak Djokovic meg akarja dönteni Roger Federer rekordját

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter 08:38

Novak Djokovic nem akar addig nyugdíjba vonulni, amíg nem ő lesz a Grand Slam-rekorder.

A világelső szerb merész kijelentést tett, mivel ő akar lenni a nagy hármas közül az a játékos, aki a legtöbb Grand Slamet nyerte meg élete során. A 39 éves Roger Federernek 20, a 33 éves Rafael Nadalnak 19, még Djokovicnak 17 van.

„Mindig magabiztos vagyok és hiszek magamban. Szeretném, hogy én legyek minden idők legeredményesebb Grand Slam játékosa, és a világelsőség szempontjából is a legjobb legyek. Ezek a határozott céljaim”

nyilatkozta Djokovic, aki 282 hétig tudott éllovas lenni, míg Federer 310 hétig vezette eddig a világranglistát.

A nagy hármas rekordok terén nagyon közel van egymáshoz. Nadalnak minden esélye megvan arra, hogy befogja Federert. Azért is, mert a Roland Garrost úgy néz ki meg fogják tartani ebben az évben is. A mostani tervek szerint 2020. szeptember 20-a és október 4-e között rendezik meg a Grand Slam-tornát.

Ott Nadal szinte verhetetlen, ha egészséges, bár Djokovic meg a US Opennek lesz a nagy esélyese, amit augusztus 24-e, és szeptember 13-a között rendeznek. Bár tegyük hozzá, hogy utóbbin is Nadal lesz a címvédő. Viszont a két GS torna túl közel van egymáshoz, így nehéz lesz fizikálisan toppon lenni, azonban Djokovic mindenképpen behúzná az egyiket.

„El tudom képzelni, hogy még 40 éves koromban is pályán legyek, akárcsak Federer. Nem hiszek a korlátokban. Azok csak az elme illúziói”

– mondta a szerb.

Sok múlik azon is, hogy Djokovic egészséges tud-e maradni. Azért Jelena Djokovic, a világelső felesége megemlítette azt is, hogy a párja volt már mélyponton. Amikor 2018-ban a miami tornán simán kikapott a francia Benoit Paire-től, akkor vissza is akart vonulni. Végül Novak annyira felszívta magát, hogy három hónappal később megnyerte a wimbledoni tenisztornát.

Borítókép: KARIM SAHIB / AFP