promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hivatalos: szakít Sebastian Vettel és a Ferrari
Borítókép:  William WEST / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hivatalosan is eldőlt, hogy Sebastian Vettel 2020 végén távozik a Ferraritól.

Nem olyan rég kétszeres világbajnok finn Mika Häkkinen nyilatkozott a német pilótáról, aki a Red Bullal tudott négyszeres világbajnok lenni.

„Ennyi idősen még több évig ott lehet az F1-es élmezőnyben. Ha ezután az idény után is versenyezni akar még, akkor nagy erősítés lesz bármelyik csapat számára”

– nyilatkozta a Häkkinen, aki jól látta, hogy Vettel még versenyezni fog, de nem a Ferrarival.

Pletykák már amúgy is röppentek fel arról, hogy a két fél nem tudott megegyezni, de ez május 12-én vált biztossá. A Ferrari hivatalos közleményben írta meg, hogy a tárgyalások után úgy döntöttek: nem hosszabbítják meg Sebastian Vettel szerződését.

„Mindkét fél úgy érezte, ez volt a helyes döntés, szóval közösen is hoztuk meg Sebastiannal. Nagyon nehéz volt, mivel Vettel egy rendkívül tapasztalt versenyző, és emberileg is sokat ér. Kimondott ok nincsen, csak eljött a szakítás pillanata. Úgy érezzük, hogy külön kell folytatnunk, hogy elérjük a céljainkat”

– írta Mattia Binotto csapatfőnök, aki szerint Vettel már így is teljes része a Ferrari történelmének:

„Tizennégy futamot nyert, ezzel a csapat harmadik legsikeresebb pilótája, miközben ő szerezte velünk a legtöbb pontot.”

Vettel a Ferrari megbecsült pilótája volt, azonban sosem tudott felérni a csapattal a csúcsra. Két második, egy harmadik, egy negyedik, tavaly pedig egy ötödik helyett tudott elérni az olasz istállóval. A mostani szezon még nem vette kezdetét, de a szakértők eddig sem tartották esélyesnek a Vettel-Ferrari párost, már ha valamikor el tudnak indulni az idei futamok.

„Az egész Ferrari nevében szeretnénk köszönetet mondani Sebastiannak a nagyszerű profizmusáért és az emberi kvalitásaiért, amiket a velünk eltöltött öt évben mutatott, rengeteg szép közös emlékünk van. Eddig nem sikerült együtt elhódítanunk a világbajnoki trófeát, azonban hisszük, hogy ebben a formabontó 2020-as idényben még sok mindent elérhetünk”

– tette hozzá bizakodóan Binotto.

A 2024-ig érvényes szerződéssel rendelkező Charles Leclerc természetesen marad. A monacói autóversenyző meg is köszönte a tapasztalt német pilótának azokat a pillanatokat, amikor tanulhatott tőle.

Vettel a McLarennél vagy a Renault-nál köthet ki, míg a Ferrarihoz Carlos Sainz Jr., Antonio Giovinazzi, Daniel Ricciardo vagy akár Lewis Hamilton is érkezhet.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés olyan szinten érintheti a Formula–1-et, hogy több gyártó is eltűnhet. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás