promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Győztes vagy vesztes vagy? Ez a különbség a volt United-játékos szerint
Borítókép:  PAUL ELLIS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A korábbi Manchester United játékos, Robin van Persie egy podcast adásban mesélt gyerekéről, s arról, hogyan magyarázta el neki a győztes és vesztes ember közötti különbséget.

A labdarúgással foglalkozó, 

BIG BIG MESSAGE pic.twitter.com/9Bb3G2XNVi

— Owen Price (@IAmOwenPrice) April 23, 2020 " target="_blank">„The High Performance

BIG BIG MESSAGE pic.twitter.com/9Bb3G2XNVi

— Owen Price (@IAmOwenPrice) April 23, 2020 " target="_blank">

BIG BIG MESSAGE pic.twitter.com/9Bb3G2XNVi

— Owen Price (@IAmOwenPrice) April 23, 2020 " target="_blank"> podcast
legutóbbi adásának vendége a holland labdarúgás egyik kiváló alakja, Robin van Persie volt. Az egyebek között a Manchester Unitedben és az Arsenalban is futballozó játékos a beszélgetés során tanulságos, fontos gondolatokat osztott meg az élethez, egyben a futballhoz való hozáállásról. Arról, hogy mi különbözteti meg a győztest és a vesztest.

Mint mesélte, a 13 éves fia, Shaqueel a Feyenoord utánpótlásában játszik. Csapata az Ajax U14-es csapata ellen mérkőzött, Shaqueel pedig a kispadon ült, s nem lépett pályára. Hazafelé a fiatal csalódottan üldögélt a kocsiban. Panaszkodott egy kicsit edzőre, másokra.

„Úgy hangzik, ahogy beszélsz, mintha egy vesztes lennél. Ha így beszélsz, az olyan, mintha veszítettél volna. Másokat hibáztatsz. Hibáztatsz mindent és mindenkit magadon kívül. De nem hallok egyetlen dolgot, amit magadról mondanál. A győztesek irányítanak. Magukat hibáztatják, azt nézik, hol tudnak fejlődni. Ez az, amin gondolkodnod kellene. Fel kellene tenned magadnak a kérdést: győztes vagy vesztes vagy? Nekem mindegy, én az apád vagyok. Nekem és anyukádnak az egyetlen dolga az, hogy mire húsz éves leszel, jó srác legyél, aki készen áll az életre. Elkövethetheted a saját hibáidat, azt csinálhatsz, amit akarsz. Ugyanúgy foglak szeretni. Nem számít, hogy futballista leszel-e vagy sem. De te azt mondtad, neked a labdarúgás a szenvedélyed. Szóval a saját életed kellene irányítanod, és ne panaszkodj, mert az úgy hangzik, mintha vesztes lennél. Nem bánom, ha vesztes akarsz lenni, legyél vesztes. Akkor is szeretni foglak. Nekem mindegy. De ha győztes akarsz lenni, irányítsd a saját életeted és ne panaszkodj másokról”

– fogalmazott Van Persie.

Aztán mint mondta, hogy mérkőzést követő edzésre elment, mert kíváncsi volt. És azt látta, hogy a gyereke, keményen edz, fut, küzd, hajt.

„Rájött arra, hogy a saját életét kell befolyásolnia, kontrollálnia. Pedig csak 13 éves”

– tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás