promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Focisták fizetése: drasztikusat lépett a magyar kormány
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar kormány rendeletben határozta meg, hogyan és miként csökkenthető a honi labdarúgók fizetése.

Vannak olyan magyar első- és másodosztályú csapatok (például a Fradi, a MOL Fehérvár FC vagy épp a Győri ETO), ahol már csökkentették a játékosok fizetését a koronavírus-járvány idején, de akadnak klubok is – mint a Siófok – ahol még mindig megy az egyezkedés a fizetéscsökkentésről. Arról, hogy zökkenőmentesen folytatódjanak a „tárgyalások” arról most a kormány gondoskodott.

A napi.hu szúrta ki ugyanis, hogy a magyar kormány rendeletben határozta meg, hogy 

„a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt versenyrendszerben szereplő sportszervezet a munkaviszony vagy megbízási jogviszony (ebben az esetben akkor, ha  bérköltségként fizetik ki) keretében foglalkoztatott hivatásos labdarúgó vagy sportszakember rendszeres havi díjazását egyoldalúan csökkentheti. Ennek mértéke maximum 70 százalék lehet”.

További két tényezőre érdemes felhívni a figyelmet: egyrészt a vészhelyzet lejárta után vissza kell térni az eredeti bérezésre, míg a rendelet, egyúttal a klub döntése ellen a játékos már nem tehet. A rendelet más, látvány-csapatsportra is érvényes, a különbség mindössze annyi, hogy a csökkentés maximuma nincs meghatározva.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás