Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Focisták fizetése: drasztikusat lépett a magyar kormány

Focisták fizetése: drasztikusat lépett a magyar kormány

Sport & Szabadidő

Focisták fizetése: drasztikusat lépett a magyar kormány

Sport & Szabadidő

HZS 13:03

A magyar kormány rendeletben határozta meg, hogyan és miként csökkenthető a honi labdarúgók fizetése.

Vannak olyan magyar első- és másodosztályú csapatok (például a Fradi, a MOL Fehérvár FC vagy épp a Győri ETO), ahol már csökkentették a játékosok fizetését a koronavírus-járvány idején, de akadnak klubok is – mint a Siófok – ahol még mindig megy az egyezkedés a fizetéscsökkentésről. Arról, hogy zökkenőmentesen folytatódjanak a „tárgyalások” arról most a kormány gondoskodott.

A napi.hu szúrta ki ugyanis, hogy a magyar kormány rendeletben határozta meg, hogy 

„a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt versenyrendszerben szereplő sportszervezet a munkaviszony vagy megbízási jogviszony (ebben az esetben akkor, ha  bérköltségként fizetik ki) keretében foglalkoztatott hivatásos labdarúgó vagy sportszakember rendszeres havi díjazását egyoldalúan csökkentheti. Ennek mértéke maximum 70 százalék lehet”.

További két tényezőre érdemes felhívni a figyelmet: egyrészt a vészhelyzet lejárta után vissza kell térni az eredeti bérezésre, míg a rendelet, egyúttal a klub döntése ellen a játékos már nem tehet. A rendelet más, látvány-csapatsportra is érvényes, a különbség mindössze annyi, hogy a csökkentés maximuma nincs meghatározva.

Borítókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP