Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Úgy néz ki, hogy csak júniusban indulhat el a Forma-1-es szezon

Úgy néz ki, hogy csak júniusban indulhat el a Forma-1-es szezon

Sport & Szabadidő

Úgy néz ki, hogy csak júniusban indulhat el a Forma-1-es szezon

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter - 2020.03.24. 22:02

Chase Carey, a Forma-1-es világbajnokság elnöke 15-18 futammal számol. 

Idén 22 fordulósra tervezték volna az F1 idényt, amiből az Ausztrál és Bahreini Nagydíj már elmaradt. A száguldó cirkusz április 3-án Vietnámban körözne, aztán jönne Kína, Hollandia, Spanyolország, Monaco, Azerbajdzsán és Kanada.

Utóbbi ország nem tudni, hogy egyáltalán engedi-e megtartani a versenyt, mivel ők voltak az elsők, akik visszaléptették a sportolóikat a tokiói olimpiától. Carey kijelentése még úgy is elég optimista, ha bizonyos országokban lesz futam, néhol pedig nem. Bár most pont előre hozták a nyári szünetet, szóval néhány versenyt oda is be lehet szuszakolni.

Montréal után Franciaország jönne a június 26-ai és 28-ai hétvégén. Ez még messze van, de ahogy Kína példáját is látjuk, hosszú hónapok kellenek, hogy egyáltalán stabilizálódjon a helyzet. Szóval a csapatokban is van egy jó adag pesszimizmus, hogy csak júliusban rajtolhat el az idény. Chase Carey persze bizakodó:

„Nagyon jól tudjuk, hogy még több verseny fog elmaradni, de a partnereinkkel együtt arra számítunk, hogy nyáron elindulhat a szezon. Ezért is hoztuk előre az augusztusra tervezett szünetet március-áprilisra. Amint lehet módosítjuk a versenynaptárat, és az eredetileg tervezett november 29-i befejezése pedig biztosan csúszni fog”

– nyilatkozta az elnök.

Carey is szívesen látna már egy frissített versenynaptárat, de még neki se tudnak kezdeni a jelenlegi helyzet mellett. A Magyar Nagydíjra az eredeti tervek szerint augusztus 2-án kerülne sor.

Borítókép: Remko DE WAAL / ANP / AFP