Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elhalasztották az öttusázók világkupa-sorozatát

Elhalasztották az öttusázók világkupa-sorozatát

Sport & Szabadidő

Elhalasztották az öttusázók világkupa-sorozatát

Sport & Szabadidő

Helmeczi Benjamin 16:16

A halasztott versenyek új időpontját a Nemzetközi Öttusa Szövetség később fogja közölni.

A Szövetség vasárnap tudatta, hogy a március végi és április eleji két szófiai viadalt, valamint az április-május fordulójára tervezett budapesti világkupát, továbbá a sorozat záróeseményét, a május közepére kiírt szöuli vk-döntőt májusra, illetve júniusra csúsztatja el, azaz márciusban és áprilisban nem rendeznek versenyeket.

Egyúttal kérte a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy az ötkarikás mezőny végleges kialakításának dátuma május 31-ről június 30. tolódjon. Jelen állás szerint ugyanakkor a kínai Hsziamenből a mexikói Cancúnba áthelyezett világbajnokság időpontja változatlan, a világbajnokságot május 25. és 31. között bonyolítanák le.

A halasztott versenyek új időpontját a Nemzetközi Öttusa Szövetség az egyeztetéseket és visszaigazolásokat követően hamarosan közli.

Az olimpiai kvalifikációs rendszer nem változik, azaz a világbajnokságon lehet még három férfi és női kvótát szerezni, illetve a világranglista alapján töltik majd fel a mezőnyöket.

A világkupaidény magyar szempontból jól kezdődött, a február végi, kairói nyitányon Marosi Ádám nyerte a férfiak versenyét.

Borítókép: Magyar Öttusa Szövetség