promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhalasztották az öttusázók világkupa-sorozatát
Borítókép:  Magyar Öttusa Szövetség
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A halasztott versenyek új időpontját a Nemzetközi Öttusa Szövetség később fogja közölni.

A Szövetség vasárnap tudatta, hogy a március végi és április eleji két szófiai viadalt, valamint az április-május fordulójára tervezett budapesti világkupát, továbbá a sorozat záróeseményét, a május közepére kiírt szöuli vk-döntőt májusra, illetve júniusra csúsztatja el, azaz márciusban és áprilisban nem rendeznek versenyeket.

Egyúttal kérte a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy az ötkarikás mezőny végleges kialakításának dátuma május 31-ről június 30. tolódjon. Jelen állás szerint ugyanakkor a kínai Hsziamenből a mexikói Cancúnba áthelyezett világbajnokság időpontja változatlan, a világbajnokságot május 25. és 31. között bonyolítanák le.

A halasztott versenyek új időpontját a Nemzetközi Öttusa Szövetség az egyeztetéseket és visszaigazolásokat követően hamarosan közli.

Az olimpiai kvalifikációs rendszer nem változik, azaz a világbajnokságon lehet még három férfi és női kvótát szerezni, illetve a világranglista alapján töltik majd fel a mezőnyöket.

A világkupaidény magyar szempontból jól kezdődött, a február végi, kairói nyitányon Marosi Ádám nyerte a férfiak versenyét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás