Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ünnepi pillanatban rúgott gólt a Ferencváros a ZTE-nek, de nem tudott nyerni – videók

Ünnepi pillanatban rúgott gólt a Ferencváros a ZTE-nek, de nem tudott nyerni – videók

Sport & Szabadidő

Ünnepi pillanatban rúgott gólt a Ferencváros a ZTE-nek, de nem tudott nyerni – videók

Sport & Szabadidő

Promotions via MTI 21:43

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának legfontosabb történéseit.

A jó iramú első félidőben többet volt ugyan a labda a Ferencvárosnál, de a hazaiak számos helyzetet dolgoztak ki, és többször is veszélyeztették Dibusz kapuját. A zalaegerszegi szurkolók a meccs 20. percében, egészen pontosan 19:20 perctől élőképpel tisztelegtek a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő klubjuk előtt – 1920-2020, ezt jelenítette meg a feliratuk –, de az örömbe némi üröm vegyült, mivel az FTC éppen ekkor szerezte meg a vezetést. 

A szünet után mindent elkövetett az egyenlítésért a ZTE, beszorította az FTC-t, amely csak Dibusz bravúros védéseinek köszönhette, hogy nem kapott gólt. A fővárosiak megpróbálták lassítani a játékot, ezzel egy ideig sikerült is megtörniük a rivális lendületét. A hajrá kezdetén miután Varga kapufát lőtt az egyik oldalon, az ellentámadásból Radó büntetőt harcolt ki, és értékesítette is azt, s az utolsó percekben is inkább a házigazdák álltak közelebb a gólszerzéshez, de végül maradt a döntetlen.

Diósgyőri VTK – Újpest FC

A vendégek harmatos védekezése nyomán nagyon hamar megszerezte a vezetést a Diósgyőr, amely az első félidőben többet birtokolta a labdát és veszélyesebben is futballozott. Az Újpest valamivel több mint 30 perc után mutatott először életjelet, de igazán komoly helyzetet a szünetig nem tudott kialakítani.

Fordulás után előbb a fővárosiak szereztek egy gólt, melyet les miatt érvénytelenített a játékvezető, azután viszont egy hazai szabadrúgás-kombinációnál az újpestiek ismét bizonytalanul védekeztek, és megkapták második góljukat.

A folytatásban egy újabb leshelyzetből elért gólt szerzett a lila-fehér együttes, amely az utolsó percekre emberhátrányba került, igaz, a szépítésre még így is futotta az erejéből.

A borsodi együttes ezzel sorozatban negyedik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen.

Diósgyőri VTK – Újpest FC 2-1 (1-0)

Puskás Akadémia FC – MOL Fehérvár FC

A találkozót a fehérváriak kezdték jobban, több veszélyes támadásuk volt az első negyedórában. Kiegyenlítettebb játékot hozott a folytatás és hazai vezetést: Nagy Zsolt beadását a holland Luciano Slagveer lőtte a kapuba a tizenegyes pont magasságából. A gól után is csak a Puskás Akadémiának voltak lehetőségei, de a szünetig az eredmény nem változott.

Fordulást követően rögtön egyenlített a Fehérvár Funsho Bamgboye találatával.

Nem álltak le a fehérváriak, tovább támadtak és Ivan Petrjak góljával átvették a vezetést.

Hátrányba kerülve átvette a játék irányítását a felcsúti gárda, mégis a vendég együttes szerzett újabb gólt, Nikolics Nemanja közelről kotorta be a labdát a hálóba.

A találkozó végén Stopira is szerzett egy közeli gólt, ezzel állította be az 1-4-es végeredményt.

Puskás Akadémia FC – MOL Fehérvár FC 1-4 (1-0)

Paksi FC – Budapest Honvéd

A kispestieket továbbra is Pisont István irányította Giuseppe Sannino vezetőedző helyett, mivel az olasz szakember érintkezhetett koronavírussal fertőzött emberrel, ezért elővigyázatosságból távol marad a csapattól.

A bennmaradásért küzdő Paks kezdte jobban a mérkőzést, az első percekben két helyzetet is kihagyott, mégis a hazai kapusnak kellett először bravúrt bemutatnia, amikor Ugrai lépett ki a paksi védők között. A későbbiekben is a zöld-fehérek irányítottak, míg a kispestiek pontatlan játékuk miatt nem tudtak veszélyt teremteni. A játékrész második felében kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, de többnyire a pálya közepén zajlott a játék, egyik csapat sem tudott komoly lehetőséget kialakítani.

A második félidő ugyanúgy paksi helyzettel kezdődött, mint az első, azonban Böde fejese pontatlan volt, így gól ezúttal sem született. A Paks hiába futballozott fölényben a későbbiekben is, nem talált kapuba, majd az első játékrészhez hasonlóan ismét kiegyenlítetté vált a küzdelem, amely ekkor többnyire mezőnyjátékkal telt helyzetek nélkül. Így négy napon belül másodszor is gól nélküli döntetlennel zárult a két stabilan védekező csapat paksi találkozója.

Paksi FC – Budapest Honvéd 0-0

Debreceni VSC – Kisvárda Master Good

Kiegyenlített küzdelmet, kevés veszélyes akciót láthatott a közönség az első félidőben. A játékrész legnagyobb helyzete a Debrecen előtt adódott: az első félóra végén Bényei lövését Dombó hatalmas bravúrral, lábbal tolta a felső lécre.

Szépségdíjas debreceni góllal kezdődött a második félidő, Varga Kevin 17 méterről lőtte ki a kisvárdai kapu bal felső sarkát. A vendégek a gól után sem tudtak igazán játékba lendülni, támadásaikban alig-alig volt veszély. A DVSC három vereséget követően szerezte meg újra a három pontot.

Debreceni VSC – Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)

Kaposvári Rákóczi – Mezőkövesd

A vendégek kezdték jobban a meccset és tulajdonképpen végig ők irányították a találkozót. A sereghajtó a 31. percig tudta megőrizni kapuját a góltól, akkor azonban Besirovic 17 méterről talált be. A gól nem változtatott a meccs képén, a Kaposvár a szünetig nem jelentett veszélyt.

A fordulás után szinte rögtön egyenlíthetett volna a házigazda, Pintér azonban szabadrúgásból a felső lécet találta el. Pár perccel később pedig növelte előnyét a Mezőkövesd, majd alig negyedóra játék után végleg eldöntötte a meccset.

A folytatásra izgalom már nem maradt, a Mezőkövesd további helyzeteket dolgozott ki, de a Kaposvár is igyekezett szépíteni. A kegyelemdöfést Zivzivadze adta meg a hazaiaknak egy kontra végén.

Kaposvári Rákóczi – Mezőkövesd 0-4 (0-1)

Az 1. fordulóból elhalasztott Ferencváros – Debreceni VSC mérkőzést április 7-én pótolják, míg a 20. fordulóból elhalasztott Újpest FC – Ferencváros rangadót április 21-én játsszák le.

Borítókép: fradi.hu.