promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nézőknek és a bírónak is üzent a meccs közben levonuló játékos
Borítókép:  MIGUEL RIOPA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Porto játékosa, Moussa Marega mérkőzés közben vonult le a pályáról, miután a Guimaraes szurkolói már a bemelegítéstől kezdve verbálisan inzultálták.

Az utóbbi hetekben-hónapokban egyre gyakoribb, hogy egy fekete bőrű játékos rasszista jellegű megnyilvánulásokat tapasztal. Most a Porto játékosa, Moussa Marega döntött úgy, hogy elege van a huhogásból és megaláztatásból, és inkább elhagyja a futballpályát a Guimaraes elleni, végül az ő góljával 2-1-re megnyert találkozón. (Győztes gólja után dühében még egy széket is behajított a pályára.)

Játékostársai és vezetőedzője, Sergio Conceicao is próbálta megállítani, de Marega érthető módon nem akart ilyen körülmények között a pályán maradni. Miközben a játékos sétált le, hüvelykujját lefelé tartva jelezte véleményét a közönségnek.

Mint a találkozó után a játékos trénere elmondta, csatára már a bemelegítés alatt kapott nem éppen hízelgő szavakat:

„Emberek vagyunk, mindenki megérdemli a tiszteletet.”

Maga a játékos kissé keményebb hangvételű nyilatkozatot adott. 

„Ezek az idióták, akik azért mennek ki a stadionban, hogy rasszista üzeneteket ordítsanak, ba....ák meg magukat. Egyúttal hálás vagyok a bírónak, aki nemhogy megvédett volna engem, még egy sárga lapot is adott nekem. Remélem, hogy soha többet nem találkozunk a pályán”

– üzente Marega.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás