promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Mindenki megijedt" – részletek a pécsi tömegverekedésről
Borítókép:  Blikk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy neve elhallgatását kérő szemtanú, és egy, a helyszínen lévő szurkoló mesélte el, mit látott a hétvégi a Pécsi MFC-Cibalia mérkőzésen kitört tömegverekedés alkalmával.

A hétvégén Pécsett, a kovácstelepi futballpályán a Pécsi MFC (NB III) és a másodosztályú horvát Cibalia felkészülési mérkőzése során a szurkolók összeverekedtek. Mint azt a Blikk megtudta, a két csapat nagyjából 50-60 szurkolója előre, az interneten megszervezte a verekedést, majd ezek után a gyepen ököllel és különböző segédeszközökkel (vasrúd, faléc) ütötték-vágták egymást.

A bulvárlapnak sikerült megszólaltatnia egy neve elhallgatását kérő szemtanút, aki elárulta, a játékosok a PMFC tizenhatosán belül nézték végig a történteket. Többen megrémültek.

„Természetesen mindenki megijedt. A verekedés közben több vérző szurkolót lehetett látni, egy pécsi szimpatizánst például két horvát fogott le, miközben egy harmadik vasrúddal ütötte, ez azért elég megrázó jelenet volt. Képzelhetik azokat a nézőket, akik a gyerekükkel látogattak ki az összecsapásra. Nekik ez valószínűleg örökre egy elrettentő emlék marad" – fogalmazott a szemtanú.

Egy drukker pedig arról beszélt a Blikknek, hogy a „kapucnit, sálat viselő huligánok nagyon jól tudták, kivel van dolguk, a játékosokat és a többi nézőt nem bántották". Az eset kapcsán a pécsi klub és a rendőrség is nyomozást folytat. A Pécsi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság és rendbontás miatt már három magyar és negyvenegy horvát ember előállított. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás