promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Fehérvár nem tudta megverni a Honvédot, a Fradi tovább növelte előnyét – videó
Borítókép:  a ferencvárosi Franck Boli örül a gólnak a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Paksi FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. január 25-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának legfontosabb történéseit.

A tavaszi szezon a Ferencváros–Paks mérkőzéssel vette kezdetét.

A Paks megerősített, ötvédős felállással kezdett ugyan, ám a hazaiak a harmadik perc felénél már a második helyzetüket dolgozták ki, és Isaellel ellentétben Zubkov nem hibázott. A folytatásban szinte kizárólag a Ferencváros birtokolta a labdát, de játékosai a közepes tempó mellett megelégedtek a labdatartással, a kaput nem veszélyeztették. A ritka paksi akciók legtöbbje már a félpálya környékén elhalt, Dibusznak csupán néhány rutinfeladatot kellett megoldania. A szünet előtt Boli góljával váratlanul megduplázta előnyét a házigazda.

Az 51. percben Isael beadásnak szánt szabadrúgása kötött ki Rácz kapujában, majd tíz perc alatt négy paksi sárgult be, Zubkov pedig a 65. percben látványos akció lezárásaként a második gólját is megszerezte. A hátralévő időben kijött a szorításból a Paks, ám nem tudott veszélyes akciókat vezetni, a hazai helyzetek pedig kimaradtak.

A bajnokságban a Ferencváros veretlenségi sorozata immár 14 meccs óta tart, pályaválasztóként pedig már 45 találkozóján nem talált legyőzőre. A Tolna megyeiekkel szemben a fővárosiak négy mérkőzés óta tartó nyerő szériában vannak, a gólkülönbség pedig 14-0 a javukra.

Ferencvárosi TC–Paksi FC 4-0 (2-0)

MOL Fehérvár FC – Budapest Honvéd FC

A Honvéd kezdte veszélyesebben a találkozót, különösen Amadou Moutari volt elemében, aki előbb kapufára belsőzött, majd távolról is veszélyes lövéssel jelentkezett. Húsz perc után átvette a kezdeményezést a Fehérvár, amely Loic Nego közeli perdítésénél, majd Ivan Petrjak és Visar Musliu fejesénél is közel járt a gólhoz.

A fordulást követően Kovács István ziccerét rúgta ki Tomas Tujvel, majd Futács Márkó szerzett gólt lesről. A második félidő nagy részében a hazaiak próbálkoztak többet, a vendégek jobbára csak védekeztek, amikor pedig eljutottak a fehérvári kapu elé, akkor Banó-Szabó Bence lőtt tiszta helyzetből a kapufa élére. A Honvéd végül tíz emberrel fejezte be a meccset, mert Naser Alijit utánrúgásért kiállította a játékvezető.

MOL Fehérvár FC – Budapest Honvéd FC 0-0

Zalaegerszegi TE FC–Diósgyőri VTK

A DVTK hatalmas lendülettel kezdett, már az első percben óriási helyzetet hagyott ki, és a folytatásban is többször veszélyeztette Demjén kapuját. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de a szünetig nem született gól.

A fordulást követően viszont rövid időn belül mindkét csapat betalált: előbb a hazaiak egy vitatható büntetőből, majd a vendégek egy jobboldali szögletet követően.

A Diósgyőr az egyenlítés után lendületben maradt, és egy remek szabadrúgás-variáció végén a vezetést is sikerült megszereznie.

A vendégek a hátralévő időben eredményesen őrizték előnyüket, sőt többször ők veszélyeztettek, és az utolsó pillanatokban – Hasani révén – megadták a kegyelemdöfést is ellenfelüknek.

Zalaegerszegi TE FC–Diósgyőri VTK 1-3 (0-0)

Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good

Már az első félidőben is egyértelmű fölényben futballoztak a hazaiak, és viszonylag hamar megszerezték a vezetést.

A vendégeknek meggyűlt a bajuk a mezőkövesdi akciók hatástalanításával, kapura lövéssel mindössze egyszer próbálkoztak, ráadásul közvetlenül a szünet előtt emberhátrányba is kerültek.

Fordulás után változtatott a játékán a Kisvárda, ennek pedig az lett az eredménye, hogy kiegyenlítettebbé vált a küzdelem. A hazaiak a létszámfölényük ellenére nem tudták növelni előnyüket, sőt egyszer-egyszer a vendégek voltak veszélyesebbek. Az eredmény azonban nem változott, a sikerrel a Mezőkövesd megerősítette harmadik helyét a tabellán.

Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)

Kaposvári Rákóczi FC–Puskás Akadémia FC

Mindkét gárda előtt adódott egy-egy nagy gólszerzési lehetőség, de a hazaiaknál Nagy ziccerben az oldalhálóba lőtt, míg a túloldalon Pogacsics hatalmas védést mutatott be. Így sem kellett várni sokat az első találatra, a többet támadó vendégek a szudáni születésű ausztrál Golgol első élvonalbeli találatával a 14. percben megszerezték a vezetést.

A Kaposvár azonban gyorsan egyenlített, ennek hatására lendületbe jött, de ez nem tartott sokáig.

A fordulást követően mezőnyfölényben futballozott a Puskás Akadémia, a hazaiak apró szabálytalanságokkal tördelték riválisuk játékát.

A játékrész közepén Van Nieff kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a vendégek, így megfordult a játék képe, a felcsútiak azonban így is egy ponttal távoztak.

Kaposvári Rákóczi FC–Puskás Akadémia FC 1-1 (1-1)

Debreceni VSC–Újpest FC

A Debrecen az első perctől irányította a mérkőzést, a hazaiak már az Újpest tizenhatosánál letámadták ellenfelüket. Az idő múltával aztán alábbhagyott a hazaiak lendülete. Komolyabb helyzet nélkül, többnyire mezőnyjátékkal telt el az első játékrész.

A második félidő elején hamar kétgólos előnyre tett szert a DVSC. Szécsi előbb Adeniji, nem sokkal később pedig Varga Kevin önzetlen átadását követően talált be az Újpest kapujába.

A félidő közepén büntetőből tovább növelte előnyét a Debrecen, sőt az emberhátrányba került, teljesen széteső vendégcsapat egy hatalmas védelmi hiba után újabb gólt kapott.

A hazaiak ilyen különbséggel is megérdemelten győztek a nagyon gyenge napot kifogó Újpest ellen. 

Debreceni VSC–Újpest FC 4-0 (0-0)


Az 1. fordulóból elhalasztott Ferencváros-Debreceni VSC találkozót április 7-én pótolják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás