Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Australian Open: úgy néz ki összejön a Fucsovics Marci – Federer meccs

Australian Open: úgy néz ki összejön a Fucsovics Marci – Federer meccs

Sport & Szabadidő

Australian Open: úgy néz ki összejön a Fucsovics Marci – Federer meccs

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter - 2020.01.24. 05:05

Fucsovics Marci könnyedén jutott túl Tommy Paulon, de a 16 között már nem lesz könnyű dolga.

A magyar teniszezőnek a 13. helyen álló Shapovalov ellen volt eddig a legnehezebb feladata az első körben, akin végül 3-1-el jutott túl, utána meg már tudni lehetett, hogy nem kiemelt teniszezők jönnek a sorban. Jannik Sinnert 3-0-ra verte, majd jöhetett az amerikai Tommy Paul elleni összecsapás a harmadik fordulóban.

Paul az ATP-ranglista 80. helyezettje, juniorként nyerte meg a Roland Garrost, szóval inkább a salak borítás fekszik neki. Még csak 22 éves, tavaly került be a top 100-ba a ranglistán, szóval egyértelmű volt, hogy a rutinosabb nyíregyházi teniszező az esélyesebb a párharcban.

Marci végig nagyon magabiztosan játszott, és aratta az egyik legsimább három szettes győzelmét az Australian Open alatt 6-1, 6-1, 6-4-re.

Szinte már könyvelhetjük, hogy Fucsovics Marci – Roger Federer találkozó lesz a negyedik fordulóban. A svájci klasszis az esti programban lép pályára az ausztrál John Millman ellen. Utóbbi kiélvezheti a hazai pálya előnyét, de nagyon jól tudjuk, hogy Federer a párharc toronymagas esélyese.

Marci és Roger két éve pont ugyanígy a negyedik fordulóban futottak össze az ausztrál nyílt bajnokságon. Akkor Federer 6:4, 7:6, 6:2-re nyert, de Marci méltó ellenfele volt a svájcinak.

Borítókép: William WEST / AFP

Legolvasottabb hírek