Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Top 20-as teniszezőt búcsúztatott Fucsovics Marci

Top 20-as teniszezőt búcsúztatott Fucsovics Marci

Sport & Szabadidő

Top 20-as teniszezőt búcsúztatott Fucsovics Marci

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter 05:05

Nehéz ellenfelet kapott Fucsovics az Australian Open első fordulójában, de a nyíregyházi teniszező bizonyult jobbnak.

Minden tenisz fanatikus felszisszent, amikor meglátta Fucsovics sorsolását az év első Grand Slam-tornáján. A kanadai Denis Shapovalov nem könnyű ellenfél: top 20-as az ATP-rangsorban, ráadásul az előkelő 13. helyen. Kiemelt ellen sosem jó kezdeni, de Marci remekül vette az akadályt, és 3-1-es szett összesítésben továbbjutott az első körből.

A magyar teniszező végig uralta a meccset, és az egyik szettet is csak tie-breakben veszítette el 9-7-re. A meccs is tie-breakben dőlt el, amit Marci nagyon simán 7-3-ra hozott. Fucsovics már az első szettben sarokba szorította Shapovalovot, aki még az ütőjét is a földhöz vágta kínjában, annyira nem ment neki a játék.

Fucsovicsról az Ausztráliában élő magyarok sem feledkeztek meg, akiknek egy maréknyi csoportja kiment a tornára, hogy szurkoljanak a teniszezőnek. A „ria, ria, Hungária!” még a világ másik végén is működőképes, és tényleg erőt adott Marcinak.

Mivel Fucsovics már az elején kiemelt játékost kapott, így a második körben alacsonyabban rangsorolt teniszezővel futhat össze, aki nagyon úgy néz ki, hogy a 81-ik helyen álló olasz Jannik Sinner lesz.

Borítókép: Manan VATSYAYANA / AFP