promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az olimpia előszobájában topog az ősi harcművészet, magyar éremesélyekkel – videó
Borítókép:  idősebb és ifjabb Kurdy István Mike Derderian-al és csapatával. Forrás: Kurdy Gym.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Milánóban tartott WFC Világbajnokság előtt a nagybányai WKF Európa-bajnokságon is diadalmaskodott a muaythai istálló két kiválósága, ifjabb Kurdy István és Seffer Tamás. A 2020-as évben a harcosok pedig a sportág olimpiai számként való elismerését elérhető közelségbe hozó IFMA Eb-jén és vb-jén szállnak ringbe.

Kurdy István ott folytatta, ahol abbahagyta műtéte előtt, ugyanis muaythai és K-1 szabályrendszerben is diadalmaskodott -63,5 kg-ban Nagybányán. A magyar harcos ráadásul úgy verte a mezőnyt a WKF (World Kickboxing Federation) októberi amatőr Európa-bajnokságán, hogy mindegyik mérkőzését idő előtt tudta befejezni.

Két övet is elhoztak a WFC vébéről

A magyar muaythai harcosok ezt követően Milánóban méretteték meg magukat, és a rendezés hiányosságai ellenére a csúcsig jutottak a világversenyen, melyen 22 ország több mint 400 versenyzője vett részt. A Kurdy Gym ifjú világbajnoka, Tofi, azaz Seffer Tamás az addig veretlen olasz világbajnokot tudta a döntőben felülmúlni K-1-es szabályrendszerben, -60 kg-ban.

Ifjabb Kurdy István Milánóban is könnyedén verekedte el magát a döntőig, szintén K-1-es szabályrendszerben, itt találkozott az első igazán méltó ellenféllel, a francia Mike Derderian-el. A jónevű harcossal egy pörgős meccset vívott a magyar klasszis, aki egyhangú pontozással lett WFC világbajnok -63,5 kg-ban.

2020-ban jön Európa, majd a világ

A Kurdy Gym két versenyzője az ünnepek alatt sem engedheti el magát, hiszen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert IFMA muaythai hamarosan kezdődő versenyén indul. A február elsején, a litván fővárosban kezdődő Baltic Open gyakorlatilag felfogható Európa-bajnokságnak is. Ugyanakkor a 2020-as év vitathatatlanul legfontosabb versenye az IFMA felnőtt világbajnoksága, melyet Kazahsztánban rendeznek meg, ezen ifjabb Kurdy István képviseli az istállót, de természetesen itt jelen lesz a hazai thai boksz krémje. Seffer Tamás pedig, aki kora miatt nem lehet ott Kazahsztánban, Malajziában mutathatja meg tudását az IFMA ifjúsági vébéjén.

Thai boksz az olimpia kapujában

A muaythai egyre nagyobb népszerűségnek és elismertségnek örvend Magyarországon, ahogyan a világ többi részén is. Itthon ennek az egyik leglátványosabb bizonyítéka a Kurdy István által szervezett balatoni nyári tábor, amire évről évre több csapat, versenyző és a sportágat hobbiból űző harcos gyűlik össze. Az IFMA, mely jelenleg 132 nemzeti szervezetet foglal magába, és több százezer igazolt versenyző tartozik alá, elérte hogy a sportág az olimpia kapujába kerüljön. Ezért is lesz érdemes figyelemmel kísérni ezt a látványos sportot, hiszen ha minden a menetrend szerint halad, akkor már 2024-ben, Párizsban szerepelhet a programban, remélhetőleg több magyar versenyzővel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás