Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

„Az emberek gyorsan felejtenek” – Messi Zidaneról és az El Clásicóról

„Az emberek gyorsan felejtenek” – Messi Zidaneról és az El Clásicóról

Sport & Szabadidő

„Az emberek gyorsan felejtenek” – Messi Zidaneról és az El Clásicóról

Sport & Szabadidő

HZS - 2019.12.17. 13:03

Jön az El Clásico, Lionel Messi pedig egyebek között elárulta, hogy miért teljesít jobban a Barcelona a Santiago Bernabeuban, mint hazai pályáján.

Hosszas egyeztetések után dőlt el, hogy az El Clásicót, azaz a Barcelona–Real Madrid találkozót december 18-án, este 8 órától rendezik a Camp Nouban. A mérkőzés előtt a Marca rövid interjút készített a katalán csapat játékosával, Lionel Messivel. Az argentin egyebek között arról beszélt, hogy a Barcelona miért teljesít jobban a Santiago Bernabeuban, mint hazai pályáján.

„Amikor a Bernabeuban játszunk több helyünk van futballozni. Jobban támad ugyanis a Real Madrid, azért számukra ez kötelezettség, mert ők a hazai csapat, s mert a közönség is rájuk kényszeríti ezt. A Camp Nouban másfajta játékot játszanak. Mélyebbre húzódnak vissza. A csapatrészek közel vannak egymáshoz és az ellentámadásokra játszanak, mert gyors játékosaik vannak elől. A Bernabeuban egyformán játszunk 90 percig, a Camp Nouban a játék sokkal zártabb és nehezebb”

– fogalmazott Messi, akit kérdeztek Zidaneről is, illetve arról, meglepte-e őt, hogy a francia szakembert sok kritika érte. Az argentin szerint, akik hosszú ideje nagy klubnál dolgoznak, azokkal kapcsolatban normális az ilyen jellegű hozzáállás.

„Az emberek gyorsan felejtenek. Elfelejtik mit történt, hogy ki, mit ért el a múltban. Napról napra követelnek tőled”

– tette hozzá.

Lionel Messi Hazarddal kapcsolatban azt mondta, hogy nagyszerű játékos, de szerinte nehéz a Realnál Cristiano Ronaldót helyettesíteni. 

Borítókép: JOSEP LAGO / AFP

Legolvasottabb hírek