Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Sok harc, kevés futball a Honvéd-Újpest meccsen

Sok harc, kevés futball a Honvéd-Újpest meccsen

Sport & Szabadidő

Sok harc, kevés futball a Honvéd-Újpest meccsen

Sport & Szabadidő

Promotions 21:42

Gólnélküli döntetlennel zárult a Budapest Honvéd-Újpest mérkőzés, amelyen kevés futballt, annál több párharcot láthatott a közönség. Az OTP Bank Liga 16. fordulójában botlott a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia is, a MOL Fehérvár azonban begyűjtötte a három pontot.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Budapes Honvéd-Újpest találkozó látványos, közönségszórakoztató játékot hozott volna az OTP Bank Liga 16. fordulójában. A kilátogató drukkerek a szakadó eső ellenére bőszen bíztatták kedvenceiket, és ha már ellátogattak az új Hidehkuti Nándor stadionba, karácsonyi, szívhezszóló üzeneteket is átadtak a másik félnek.

A pályán is érhezhető volt a lelkesedés, a minőségi futball már kevéssé. Fejpárbajok, test a test elleni párhacok, becsúszások jellemezték a találkozó java részét. Ha esetleg több, pontos passz is történt mezőnyben, akkor a kapu elé érve azért az utolsó átadásokba hiba csúszott. Fogalmazhatunk úgy is: hiányoztak a kapu előtti minőségi döntések – már, amikor a csapatok eljutottak a másik kapujához. 

A két játékrész közül az első volt a morózusabb. Több szabálytalanság, szabadrúgás, számtalan pontatlan átadások tarkították a játékrészt. Innen azonban felfele vezetett az út. A második játékrészben már több és főleg tudatosabb futballt, ezzel együtt több pontos átadást lehetett megfigyelni. Gól azonban így sem esett, s kaput eltaláló lövésből is mindössze öt darab volt. 

A teljesség kedvéért jelezni kell, a Budapest Honvéd vezetőedzőjét, Giuseppe Sanninót a 60. percben második sárgával – az idényben sokadszor – elküldték a kispadtól.

A 0-0-s döntetlen azért is bosszantó mindkét együttes számára, mert így egyikük sem tudott közelebb kerülni a harmadik helyhez. Pedig a Mezőkövesd Pakson kapott ki 1-0-ra, míg a Puskás Akadémia a Zalaegerszeg otthonában szenvedett – szintén 1-0-s – vereséget. Nyert viszont a Kaposvár és a MOL Fehérvár FC. Előbbi 4-1-re győzte le a DVSC-t, míg utóbbi Kisvárdán nyert 2-0-ra.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd