promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Barca–Real: nem halasztják el a szerdai El Clásicót
Borítókép:  Josep LAGO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A katalán klub elnöke megnyugtatott mindenkit: jövő héten biztosan összecsap egymással a Barcelona és a Real Madrid

Az eredeti időpont ugyebár október 26-ára volt kiírva, azonban akkor óriási balhé volt Katalóniában és Barcelonában, amiért Spanyolországban a legfelsőbb bíróság börtönbüntetésre ítélte azokat a politikusokat, akik 2017-ben részt vettek a függetlenségi népszavazásban.

Nem volt más választás, a futballnak alkalmazkodnia kellett a parázs helyzethez, így új időpontot tűztek ki az El Clásicónak, ami 2019. december 18-a, szerda, este 20 óra lett. Ez kényelmes, mert már mind a két gárda túl van a Bajnokok Ligája csoportkörön, de hétvégén azért vár rájuk La Liga mérkőzés.

Egyiküknek sem lesz könnyű dolga: a Real Madird vasárnap este a BL-ben csoportelsőként továbbjutó Valenciához látogat idegenben, míg szombaton a Barcelonát a Real Sociedad fogadja. Aztán szerdán most már tényleg jöhet a Barcelona – Real Madrid összecsapás.

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke természetesen tud róla, hogy a katalán függetlenségpárti tüntetők megmozdulásokat szerveztek a Camp Nou köré a meccs idejére, de nem tologatnak többet, mindenképpen lejátsszák a mérkőzést.

„Mindenképpen lejátsszuk a Clásicót, nem akarok újabb halasztásról hallani. Most a mi felelőségünk is, hogy biztosítsuk a megfelelő körülményeket a meccshez. Tisztában vagyok a helyzettel, nehéz idők vannak Katalóniában, de az életünket össze kell egyeztetnünk a sporttal.”

A Barca elnöke nyugalomra intett mindenkit, és biztatta a szurkolókat, hogy a barátaikkal, családjaikkal együtt érkezzenek, akárcsak máskor.

Reméljük tényleg nyugalom lesz, és a tüntetők nem készülnek semmilyen drasztikus lépésre a Clásico miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás