Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Barca–Real: nem halasztják el a szerdai El Clásicót

Barca–Real: nem halasztják el a szerdai El Clásicót

Sport & Szabadidő

Barca–Real: nem halasztják el a szerdai El Clásicót

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter 10:10

A katalán klub elnöke megnyugtatott mindenkit: jövő héten biztosan összecsap egymással a Barcelona és a Real Madrid

Az eredeti időpont ugyebár október 26-ára volt kiírva, azonban akkor óriási balhé volt Katalóniában és Barcelonában, amiért Spanyolországban a legfelsőbb bíróság börtönbüntetésre ítélte azokat a politikusokat, akik 2017-ben részt vettek a függetlenségi népszavazásban.

Nem volt más választás, a futballnak alkalmazkodnia kellett a parázs helyzethez, így új időpontot tűztek ki az El Clásicónak, ami 2019. december 18-a, szerda, este 20 óra lett. Ez kényelmes, mert már mind a két gárda túl van a Bajnokok Ligája csoportkörön, de hétvégén azért vár rájuk La Liga mérkőzés.

Egyiküknek sem lesz könnyű dolga: a Real Madird vasárnap este a BL-ben csoportelsőként továbbjutó Valenciához látogat idegenben, míg szombaton a Barcelonát a Real Sociedad fogadja. Aztán szerdán most már tényleg jöhet a Barcelona – Real Madrid összecsapás.

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke természetesen tud róla, hogy a katalán függetlenségpárti tüntetők megmozdulásokat szerveztek a Camp Nou köré a meccs idejére, de nem tologatnak többet, mindenképpen lejátsszák a mérkőzést.

„Mindenképpen lejátsszuk a Clásicót, nem akarok újabb halasztásról hallani. Most a mi felelőségünk is, hogy biztosítsuk a megfelelő körülményeket a meccshez. Tisztában vagyok a helyzettel, nehéz idők vannak Katalóniában, de az életünket össze kell egyeztetnünk a sporttal.”

A Barca elnöke nyugalomra intett mindenkit, és biztatta a szurkolókat, hogy a barátaikkal, családjaikkal együtt érkezzenek, akárcsak máskor.

Reméljük tényleg nyugalom lesz, és a tüntetők nem készülnek semmilyen drasztikus lépésre a Clásico miatt.

Borítókép: Josep LAGO / AFP